Без категорії
Подобається

Справу Закрито. Порошенко уникнув суду. ДБР розводить руками

31/07/2020     Автор: Яна Романська
Справу Закрито. Порошенко уникнув суду. ДБР розводить руками

Держбюро розслідувань прийняло рішення закрити справу проти Петра Порошенка «за розпалювання міжнаціональної ворожнечі під час створення «ПЦУ». Повідомляє Klymenko Time.

 

Вказується, що кримінальне провадження, на яке публічно посилався Порошенко, стосувалося скасування реєстрації «УПЦ КП». Воно було зареєстровано на підставі рішення суду ще за керівництва Романа Труби і в даний час закрито.

 

За словами в.о. директора ГБР Олександра Соколова, вказане виробництво було розпочато за заявою віруючих цієї громади і піднімало питання, що вони позбавлені можливості вільного користування храмами цієї громади:

 

«Після проведення досудового розслідування, оцінки всіх можливих фактів і проведення всіх необхідних розшукових дій ця справа поки закрито. Слідчими не встановлено ознак кримінального правопорушення, яке підпадає під статтю 161 КК України, а саме порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань».

 

На його думку, скасування реєстрації «УПЦ КП» має розглядатися в рамках адміністративного або цивільного судочинства. Госбюро розслідувань не повинно займатися такими справами.

 

«Якщо коротко. Більшого релігійного розпалювача, ніж Порошенко, в новітній історії України знайти складно. А що стосується «УПЦ КП» — то ясно, що робилося це за прямою вказівкою Порошенко. Для реалізації його політичного проекту «ПЦУ», на яку він пішов в рамках передвиборної концепції «Армія! Мова! Віра!». З очевидним перевищенням повноважень, порушенням прав віруючих і порушенням Конституції», — заявив Клименко.

 

 

Клименко робить висновок, що коли Соколов каже, що «не було встановлено порушення рівноправності громадян залежно від релігійних переконань» — чітко розумієш, що ця людина в ГБР не на своєму місці.

 

А судити і садити Порошенко по цій темі потрібно. Хоча він і прикривається нахабно тезою «мене хочуть судити за Томос!».