Без категорії
Подобається

Розтрата бюджетних коштів. Суд над чиновником не за горами. Спецоперація на Херсонщині

31/07/2020     Автор: Яна Романська
Розтрата бюджетних коштів. Суд над чиновником не за горами. Спецоперація на Херсонщині

Обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства, який пропонує у присутності бюджетних коштів, направлено до суду Каховською місцевою прокуратурою.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці 2017 року директор під час реконструкції спортивних об’єктів та споруд навчального закладу у Нижньосірогозькому районі внесено неприпустимі відомості до актів виконаних робіт щодо суми, яка підлягає поверненню як ПДВ.

 

При цьому підприємство не є платником зазначеного ордера і не може претендувати на таку участь. Як наслідок, директор привласнив понад 80 000 тисяч тисяч гривень.

 

Дії обвинуваченого кваліфікуються за ч.2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Наразі за клопотанням прокуратури доручено арешт на його майно, а також банківські рахунки. Заявлено позов про розміщення зазначеної суми. Повідомляє прокуратура Херсонської області.

 

B разі доведення вина директору підприємства загрожує до 5 років тюремного ув’язнення c трирічним позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.