Без категорії
Подобається

«Підемо на компроміси. Мир — буде!»: Кравчук озвучив резонансну заяву. Після отримання посади

31/07/2020     Автор: Яна Романська
«Підемо на компроміси. Мир — буде!»: Кравчук озвучив резонансну заяву. Після отримання посади

Леонід Кравчук, який вчора очолив українську делегацію в ТКГ з питань врегулювання ситуації на Донбасі, зробив заяву про те, досягнення миру на сході України можливе лише за рахунок компромісів.

 

Про це він розповів в інтерв’ю «РБК-Україна».

 

«Місія одна — закінчити війну і щоб в Україні панував мир, щоб ми жили спокійно: без крові, без жахів, без втрат, без руйнувань. Така в мене місія залишається, щоб на Донбасі і в Україні був мир. Я буду робити для цього все, що зможу. Будемо йти на компроміси … компроміси — як управляти ситуацією «, — сказав він.

 

Але, за його словами, компроміси допустимі не в усьому. Суверенітет, територіальну цілісність, незалежність, недоторканність кордонів — ці питання обговорюватися не будуть.

 

Кравчук також додав, що буде виступати за те, щоб управління територією Донбасу принесло користь людям, які там живуть, щоб вони відчули, що є господарями своєї землі.

 

Крім того він поділився, що президент України Володимир Зеленський поставив перед ним ті ж завдання, що і перед іншими. «Перше — не ставити перед собою нездійсненних завдань, вирішити одне питання і поступово рухатися далі, почати з припинення вогню, потім говорити про способи місцевого самоврядування, про вибори, а потім — крок за кроком йти далі», — додав Кравчук.

 

Нагадаємо, перший президент України Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію у тристоронній групі по Донбасу 30 липня.