Без категорії
Подобається

Заява Зеленського викликала фурор! Перекрутили — пропагандисти включились

30/07/2020     Автор: Яна Романська
Заява Зеленського викликала фурор! Перекрутили — пропагандисти включились

Ряд українських і російських телеграм каналів перекрутили слова президента України на відкритті нового корпусу лікарні «Охматдит» у Києві.

Повністю його слова звучали так:

 

«Усі люблять дуже цифри. До Дня захисту дітей ми повинні відкрити щось грандіозне, щоб всі журналісти вийшли і аплодували, які молодці президент, міністерство, до цього дня вони це зробили, а там воно десь якось замажте там, потім допрацюєте. До Дня Незалежності ми повинні зробити новий літак і показати всім, які ми сильні — літаки летять, будемо всіх бомбити. Розумієте, мені здається, питання не в датах, питання: воно працює або не працює. Я думаю, що в цілому, ми повинні припинити цю популістську історію. Хочеться до Дня захисту дітей, таке відчуття внутрішнє, хочеться, щоб раділи лікарі, діти, ну ось зробили це. Найголовніше зробити, коли воно готове. Відкривати, коли воно вже зроблено «.

 

Але найбільшого інтересу та резонансу викликав саме цей фрагмент:

 

«До Дня Незалежності ми повинні зробити новий літак і показати всім, які ми сильні — літаки летять, будемо всіх бомбити.»

 

Президент України використав такий художній прийом як іронія. Зеленський говорив абсолютно про протилежне, — мовляв, всі люблять цифри, грандіозність і оплески президенту. Зеленський вважає, що потрібно припинити цю популістську історію.