Без категорії
Подобається

Скандальне затримання! Посіпаки Путіна — термінова заява МЗС

30/07/2020     Автор: Яна Романська
Скандальне затримання! Посіпаки Путіна — термінова заява МЗС

В МЗС України заявили про те, що група бойовиків, яку було затримано вчора неподалік від Мінська, могла бути використана для дестабілізації ситуації напередодні президентських виборів Білорусі.

«Ми уважно слідкуємо за ситуацією навколо затримання білоруськими правоохоронцями декількох десятків російських бойовиків. За повідомленнями ЗМІ, серед них є ті, хто воював проти України на Донбасі.

 

Україна давно попереджала, що учасники російських окупаційних сил та незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях на Сході України, використовуються в інших точках світу і становлять загрозу. Виявлення цих бойовиків в Білорусі підтверджує цей факт і свідчить, що вони можуть бути використані для дестабілізації ситуації в Білорусі напередодні президентських виборів», — , — заявила речниця МЗС Катерина Зеленко

 

В Міністерстві закордонних справ зауважили, що Україна буде й надалі розвивати добросусідські відносини з Білорусюю, а також займатись всебічною підтримкою її суверенітету і незалежності.

 

Зазначається, що питання щодо можливої екстрадиції чи інших правових дій будуть вирішуватися відповідними правоохоронними та спеціальними органами.

 

Нагадаємо, що заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Сергій Кривонос у коментарі «5 каналу» зазначив про можливість екстрадиції ув’язнених бойовиків до України.