Без категорії
Подобається

Авакову і Венедіктовій це вдалось! Суддя у змові. Стерненко озвучив несподівані факти

30/07/2020     Автор: Яна Романська
Авакову і Венедіктовій це вдалось! Суддя у змові. Стерненко озвучив несподівані факти

Активіст Сергій Стерненко в своєму Facebook заявив, що суд обмежив йому терміни для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження у його справі до 11 серпня.

 

«Мені обмежили терміни для ознайомлення з матеріалами справи по моїй обороні від нападу до 11.08.2020 року … Прокурор і суддя виконали вказівку Авакова і Венедиктової. Роблять це, щоб скоріше зіпхнуть справу до суду і засудить мене за те, що я не вмер «, — написав він.

 

Стерненко підкреслив, що слідчий досі не перевели документи з російської мови, а адвокати не отримали доступ до речових доказів.

 

Як повідомлялося, 15 червня Шевченківський райсуд Києва обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Апеляційний суд залишив цей захід Стерненку в силі.

 

Стерненку 11 червня оголосили про підозру у вчиненні злочинів за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) і ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

 

Ввечері 24 травня 2018 двоє зловмисників вчинили напад на Стерненка і його дівчину. Відбиваючись, активіст смертельно поранив одного з них ножем в живіт. Ножові поранення були і у самого Стерненка і у другого нападника, якого поліція незабаром затримала, але відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка, а пізніше — державну охорону.