Без категорії
Подобається

Заплатить все до останньої копійки. Антикорупційний суд вже прийняв рішення. Олігарх не відвертиться!

29/07/2020     Автор: Яна Романська
Заплатить все до останньої копійки. Антикорупційний суд вже прийняв рішення. Олігарх не відвертиться!

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала рішення Печерського районного суду Києва, яким зобов’язали закрити справу «ВіЕйБі Банку» олігарха Олега Бахматюка.

 

Про це повідомляє Центр протидії корупції. Розгляд апеляції тривав 3 дні. За цей час прозвучало десяток клопотань від 7 адвокатів.

 

«У своїх виступах адвокати погрожували суддям ЄСПЛ, дорікали ВАКС, що він ще й року не працює, емоційно реагували на рішення суддів щодо клопотань. Зрештою адвокатам не вдалося затягнути розгляд », — наголошується там.

 

Нагадаємо, 11 листопада 2019 року Національні антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали 7 осіб, підозрюваних у заволодінні 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту, наданого в 2014 році Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк».

За даними слідства, у жовтні 2014 року VAB Банк, віднесений до категорії проблемних банків, звернувся до НБУ з проханням надати стабілізаційній кредит під заставу нерухомого майна. І хоча VAB Банку не подав всех необхідних для цього документів, правління Нацбанку, всупереч вимог Законів, погодила надати кредит на суму 1,2 мільярда гривень.

 

За версією прокуратури, власник Олег Бахматюк вступив у змову з ексзаступником голови Нацбанку Олександром Пісаруком для здобуття кредиту під заставу майна, вартість якого була завищена у 25 разів. Ціну завищили шляхом складання підроблених оціночних звітів.