Без категорії
Подобається

За Федину взялись. У ДБР прийняли рішення. Їй не уникнути правосуддя

29/07/2020     Автор: Яна Романська
За Федину взялись. У ДБР прийняли рішення. Їй не уникнути правосуддя

Депутака від «Європейської солідарності» Софія Федина отримала обвинувальний акт у справі про погрози чинному президенту України.

Деталі вона сказала на ефірі телеканалу «Прямий»:

 

«Насправді цей обвинувальний акт є підсумком так званого процесу слідства, після вручення обвинувального акта справа передається безпосередньо до суду. У нас з Марусею та іншими фігурантами подібних» справ «була все-таки думка, що президенту не захочеться бути опущеним до рівня потерпілого , що можливо його хтось підставив. Але зараз справа передається до суду і цей суд повинен прийти потерпілий і він повинен заявити, чому ж ми його так налякали, що йому було так страшно, і в чому є в наших словах загроза його життю «

 

Також Федина вважає, що такі дії — це крок до «тотальної цензури в країні», розповівши, що «у нас є великий Зе, який боїться великого Пу і в результаті буде карати кожного, хто говорить правду про ситуацію на передовій.

 

«Якщо початкова спроба зробити з них жертв репресій була провальною, то зараз все може змінитися. Особливо на тлі націоналістичних заворушень навколо теми Донбасу і режиму припинення вогню. «Кейс» Федини може використовуватися для нагнітання обстановки в праворадикальної середовищі, героїзуючи її», — пише Klymenko Time

 

Нагадаємо, в кінці жовтня 2019 роки Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій запустили в соцмережах стрім, в якому коментували поїздку Володимира Зеленського в Золоте. Політик і волонтер обговорювали варіанти можливої ​​загибелі глави держави на Донбасі. У ГБР кваліфікували їхні дії за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України (Погроза вбивством щодо президента України).