Без категорії
Подобається

Йому й досі мало! Скандальний прокурор хоче поновитись на посаді. Буде суд!

29/07/2020     Автор: Яна Романська
Йому й досі мало! Скандальний  прокурор хоче поновитись на посаді. Буде суд!

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розгляне апеляційну скаргу колишнього прокурора Костянтина Кулика. Колишній прокурор не визнає свого звільнення, розгляд справи відбуватиметься у формі письмового провадження.

 

«Є постанова про розгляд в порядку письмового провадження, і письмове провадження починається з 29 липня. Письмове провадження — це значить, що фактично як такого судового засідання не буде, тобто не буде виклику сторін, оскільки справа розглядається в письмовому провадженні », — повідомила прессекретар суду Ольга Шкіль.

 

За словами Шкіль, згідно із законом передбачається, що протягом 60 календарних днів має бути прийнято рішення по цій апеляційній скарзі.

Нагадаємо, Генпрокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення прокурора Кулика в листопаді 2019 року, після того як останній не з’явився на атестацію. Повідомлялося, що на той момент прокурор Кулик заявку належно форми і в належні терміни на проходження атестації подав і був включений у 2 групу на 23 жовтня 2019 роки для проходження тестування. Однак, на саму атестацію не з’явився і ніяких документів в причини неявки не надали.

 

Варто відзначити, що це не перший суд Кулика проти Генпрокуратури — в грудні минулого року Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру виплатити звільненому прокурору Костянтину Кулику близько 1,6 млн. гривень премій і компенсацій за роботу на посаді військового прокурора сил антитерористичної операції.