Без категорії
Подобається

Вибори під загрозою. Центрвиборчком назвав причини. Вони псують президентський рейтинг?

29/07/2020     Автор: Яна Романська
Вибори під загрозою. Центрвиборчком назвав причини. Вони псують президентський рейтинг?

Укрупнення районів, пандемія коронавірусу і зміни у Виборчому кодексі ускладнюють підготовку до виборів.
Центрвиборчком назвав проблеми організації місцевих виборів по-новому.

У Центральній виборчій комісії назвали проблемні питання місцевих виборів, які в цьому році призначено на 25 жовтня, повідомляє урядовий портал.

 

Зокрема, відкритим залишається питання безпеки під час проведення виборів в Донецькій і Луганській областях. А через укрупнення районів у останній момент виникають труднощі з реєстрацією територіальних виборчих комісій і визначенням юрисдикції міських і районних організацій, первинних осередків політичних партій і т. д.

 

Потребує уваги і питання координації завдань в містах з районним поділом, в зв’язку зі змінами до Виборчого кодексу. А особливої ​​уваги — проведення виборів в умовах корона кризи.

 

Все це представники ЦВК обговорили на нараді в Мінрегіон, присвяченому організації місцевих виборів на новій територіальній основі. На ньому були присутні заступник міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода, заступник голови Центрвиборчкому Віталій Плукар і представники секретаріату комісії.

 

Ще в квітні ЦВК визначила десять пунктів, які потребують невідкладного вирішення, інакше уникнути колапсу під час виборчої кампанії буде складно. Але влада, яка загралася в партизацію, тягнула час до останнього.

 

Однак представники правлячої партії сильно ризикують і можуть переграти самі себе, остаточно потягнувши на дно не тільки партійний, а й президентський рейтинг, і поставити під загрозу всю виборчу кампанію, а заодно і країну.