Без категорії
Подобається

Спецоперація силовиків в центрі Києва! Затримано групу небезпечних злочинців

29/07/2020     Автор: Яна Романська
Спецоперація силовиків в центрі Києва! Затримано групу небезпечних злочинців

Правоохоронці вирахували і затримали двох підозрюваних в причетності до серії вибухів в Києві. Одного з них вже судили за умисне вбивство із застосуванням вибухового пристрою.

Про це в ході брифінгу 29 липня повідомив прокурор Києва Олег Кіпер.


 

У середу в ході брифінгу в Києві, відповідаючи на питання про особи затриманих у причетності до вибухів, прокурор сказав: «60 і 61 року народження. Один раніше судимий … за умисне вбивство із застосуванням вибухового пристрою».

 

За словами Кіпера зазначив, що в мова йде про корисливий мотив, оскільки вимагались гроші. «Ми бачимо в цьому фінансовий мотив», — сказав він.


Як повідомив в Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, після кількох випадків поліція знаходила записки. Злочинці вимагали перерахувати на спеціальний рахунок 50 біткоінів (близько 500 тис. Доларів). В іншому випадку, вони погрожували продовжити вибухи.

 

«Ці громадяни, з корисливих мотивів, бажаючи отримати близько 500 тисяч доларів США, здійснювали терористичні акти, сподіваючись залишитися невідомими і безкарними. Незважаючи на свій поважний вік, вони вивчили досвід використання криптовалюта злочинцями всіх мастей і сподівалися залишитися безкарними, отримавши гроші на електронний гаманець . З моменту вибуху першої бомби правоохоронцям знадобилося всього лише 10 днів на встановлення особистостей і затримання негідників «, — написав Геращенко.