Без категорії
Подобається

Спецоперація СБУ! Викрито більше 10 топ-чиновників. Масштабні збитки для держави

29/07/2020     Автор: Яна Романська
Спецоперація СБУ! Викрито більше 10 топ-чиновників. Масштабні збитки для держави

На Житомирщині пройшла спецоперація Служби безпеки України спільно із працівниками Державного бюро розслідувань. Метою операції було задокументувати факти незаконної вирубки лісів на півночі та заході країни.

Представники силових структур встановили факт незаконної вирубки дерев посадовцями лісгоспів. За версією слідчих, подібні дії стали причиною повеней та завдали державі великих збитків.

 

Незаконний бізнес налагодив керівник одного із лісогосподарських підприємств. Він проводив махінації при проведенні оздоровлення лісів. До складу злочинного угрупування входили і інші високопоставлені чиновники лісової охорони, комерсанти та представники спеціалізованого лісозахисного підприємства.

 

Протягом 3 років службовці державного підприємства проводили незаконні рубки лісу та вносили недостовірні відомості до службової документації. Тільки протягом серпня-вересня 2019 року там знищили понад 300 дерев різних порід на майже 2,5 мільйона гривень.

 

15 фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 246, 358, 365, 366 Кримінального кодексу України, у складі організованої групи за різними видами співучасті.