Без категорії
Подобається

Масштабна операція в Білорусі! Затримано 32 “найманців”. Вели підривну діяльність

29/07/2020     Автор: Яна Романська
Масштабна операція в Білорусі! Затримано 32 “найманців”. Вели підривну діяльність

Недалеко від Мінська в ніч на середу, 29 липня, білоруські силовики затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії (ПГК) «Вагнер». Ще одну людину затримали на півдні Білорусі.

«Як розповіли в правоохоронних органах, було отримано інформацію про прибуття на нашу територію понад 200 бойовиків для дестабілізації в період виборчого кампанії», — повідомили журналісти «БелТА».

 

Як повідомляють місцеві, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою і одноманітною формою одягом в стилі мілітарі. Спиртного не вживали, розважальних закладів не відвідували, трималися відособлено, намагаючись не привертати до себе уваги. Вони невеликими групами уважно вивчали територію і оточення санаторію.


 

Інформагентство опублікувало всі прізвища і дати народження затриманих. Серед них є найманці, які воювали на Донбасі проти України, а також в Сирії на боці режиму Башара Асада.

 

ПГК Вагнера — російська приватна військова структура, яка брала участь в бойових діях на Донбасі і в Сирії на боці Росії. Бійці компанії неодноразово нагороджувались державними нагородами з особистих неопублікованими наказами Президента Росії. Вагнер — це псевдо глави ПВК, справжнє його ім’я Дмитро Уткін.

 

Відзначимо, що президентські вибори в Білорусі заплановано на 9 серпня. Всього ЦВК зареєструвала п’ять кандидатів. Крім Лукашенко, на пост глави держави претендують співголова об’єднання «Говори правду» Андрій Дмитрієв, екс-депутата Анна Канопацька, дружина відеоблогер Сергія Тіхановського Світлана Тіхановська і лідер партії «Білоруська соціал-демократична Грамада» Сергій Черечень.