Без категорії
Подобається

Зрізати зарплати всім топ-менеджерам. Шмигаль озвучив амбітний план

28/07/2020     Автор: Яна Романська
Зрізати зарплати всім топ-менеджерам. Шмигаль озвучив амбітний план

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, при затвердженні фінансового плану Укрзалізниці, звернув увагу на мільйонні зарплати керівництва управління і видав наказ про скорочення виплат керівництву компанії в період карантину.

 

Шмигаль наказав на час карантину, обмежити виплати для голови та членів правління «Укрзалізниці», а також членів Наглядової ради до 47.200 гривень на місяць (на одну людину).

 

«Після скасування карантину витрати на оплату винагороди голови та членів наглядової ради не можуть перевищувати максимально допустимого розміру, визначеного Порядком визначення умов оплати послуг і компенсації витрат членів наглядових рад державних унітарних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 4 липня 2017 №668», — йдеться в повідомленні.

 

«Укрзалізниця» — державне акціонерне товариство залізничного транспорту загального користування. Де-факто є державним підприємством-монополістом у сфері залізничних перевезень.

 

Компанія забезпечує 82 % вантажних і майже 50 % пасажирських перевезень, які здійснюються усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.