Без категорії
Подобається

Постанова уже в Раді! Готується гучна відставка. Ключовий міністр Шмигаля під загрозою. “Треба рятувати людей”

28/07/2020     Автор: Яна Романська
Постанова уже в Раді! Готується гучна відставка. Ключовий міністр Шмигаля під загрозою. “Треба рятувати людей”

Депутати вимагають відставки діючого міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Відповідну постанову було зареєстровано на сайті Верховної Ради.

Проєкт постанови підтримали 96 народних депутатів із франкцій «Слуга народу», «Голос», «Європейська солідарність» та депутати із груп «За майбутнє» і «Довіра». Ініціатором відставки міністра стала партія «Голос». В партії вважають, що Степанов на своєму посту не зміг проявити себе належним чином, продемонструвавши повний непрофесіоналізм та нездатність до вирішення важливих проблем. 

 

«За чотири місяці на посаді Степанов зробив дуже багато. Аж настільки, що нам треба якнайшвидше рятувати і лікарів, і пацієнтів від його «здобутків», заявила народна депутатка «Голосу»   Ольга Стефанишина.

 

Саме під його керівництвом відомство не змогло належним чином протидіяти загрозі коронавірусу. Саме волонтери та небайдужі бізнесмени займались закупкою медичних костюмів для медиків. Крім того, в політсилі також пригадують Степанову зрив закупок медичних препаратів для важкохворих. Їх дефіцит призведе до того, що деякі категорії пацієнтів залишаться без ліків до весни-літа наступного року.

 

Депутати закликають уряд «припинити гратися здоров’ям і життям громадян».

 

Це вже не перше намагання звільнити міністра в новому уряді. На початку липня у Верховній Раді зареєстрували постанову про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Депутати зібрали близько 50-ти підписів, але до відставки справа не дійшла.