Улюблений модельєр Голлівуду: Пішов з життя легендарний всесвітньо відомий дизайнер Карл Лагерфельд

19/02/2019     Автор: Яна Романська
Улюблений модельєр Голлівуду: Пішов з життя легендарний всесвітньо відомий дизайнер Карл Лагерфельд

Помер всесвітньо відомий модельєр і креативний директор французького модного дому Chanel Карл Лагерфельд. Про це повідомляє Le Figaro. Йому було 85 років.

Видання повідомляє, що модельєр погано себе почував останні кілька тижнів, але інших подробиць не повідомляє. Причина смерті поки не називається.

Paris Match уточнює, що Лагерфельда терміново госпіталізували вночі 18 лютого, а вранці у вівторок, 19 лютого, він помер.

В кінці січня Лагерфельд вперше не вийшов на уклін в кінці показу нової колекції в Парижі. Ця подія схвилювала відвідувачів показу, оскільки починаючи з 1983 року модельєр ніколи не пропускав привітальних виходів в фіналі дефіле будинку Chanel. Пізніше представники бренду пояснили це втомою креативного директора.

Карл Отто Лагерфельд — німецький модельєр і фотограф, народився в 1933 році в Гамбурзі. Працював в модних будинках Fendi, Chloe, Krizia. Компанію, названу своїм ім'ям, він заснував в 1974 році. У 1983 році Лагерфельд став художнім директором будинку Chanel, де спочатку працював над створенням колекцій прет-а-порте, а потім заснував лінійки KL і KL by Karl Lagerfeld.

Лагерфельд був і знаменитим фотографом — знімав рекламні кампанії Fendi і Chanel, а також проектував готелі, заснував видавничу компанію і власну художню галерею в Парижі.