«В місті навіть приспустили прапори»: Помер відомий рок-співак, суддя проекту «Голос»

13/02/2019     Автор: Яна Романська
«В місті навіть приспустили прапори»: Помер відомий рок-співак, суддя проекту «Голос»

Популярний в Фінляндії співак Оллі Ліндхольм помер у віці 54 років, повідомляється на офіційній сторінці групи Yö, засновником якої він був в Facebook.

"У нас є сумні новини для вас. Засновник групи Yö, фронтмен і співак Оллі Ліндхольм пішов. Оллі був набагато більше, ніж просто товариш по групі. Він був душею. Він залишив нам багато спогадів і пісень, які завжди живуть. Ми хочемо висловити наші співчуття родичам ", — йдеться в повідомленні.

Оллі Ліндхольм народився в 1964 році в місті Порі. У 1981 році він заснував рок-групу Yö, яка швидко завоювала популярність. Дебютний альбом групи Varietee став золотим. В останні роки співак був відомий також завдяки проекту "Голос", у фінській версії якого Ліндхольм брав участь як один із суддів.
За свою кар'єру Ліндхольм виконав чимало хітів — серед них Joutsenlaulu ( "Лебедина пісня"), Ihmisen poika ( "Син людський"), Rakkaus on lumivalkoinen ( "Біла любов") і багато інших.

За свою кар'єру Інгрем двічі удостоювався музичної премії «Греммі», при цьому номінувався він на неї 14 разів. Нагороди він отримав за композиції Yah Mo B There і One Hundred Ways. Крім того, він був номінований на «Оскар» за композиції до фільмів «Джуніор» і «Бетховен 2».
Тема смерті Ліндхольм протягом усього вівторка перебуває в трендах фінського сегмента соціальної мережі Twitter.

Рідне місто співака Порі оголосив, що у вівторок вшанує пам'ять Ліндхольм. У багатьох культурних закладів міста приспущені державні прапори.

"Ми хочемо надати теплий прийом родичам Ліндхольм. Місто і Ліндхольм були єдиним цілим, але, на жаль, ніхто не може бути впевнений в тому, що буде завтра", — наводяться в повідомленні мерії Пори слова керівника міської адміністрації Айно-Майя Луукконен.

Співчуття висловлюють багато відомих в країні діячі культури, в ефірі радіостанцій з'явилися пісні Ліндхольм, а в рідному місті співака Порі о 20 годині на центральній площі відбудеться акція пам'яті Ліндхольм.