Що варто подивитися, поки за вікном останній місяць зими? Топ-8 серіалів

02/02/2019     Автор: Ігор Нагорний
Що варто подивитися, поки за вікном останній місяць зими? Топ-8 серіалів

На календарі — лютий, на вулиці — вогкість, значить, настав час ледачих вихідних!  Для того, щоб добре провести останній місяць зими, радимо запастися «солоденьким», пледом і подивитися хоча б один з серіалів зі списку нижче.

«Ходячі мерці», продовження 9 сезону (The Walking Dead)

Серіал про групу людей, що вижили, які намагаються створити нове суспільство після зомбі-апокаліпсису.  Цього разу загін головних героїв стикається з — моторошної групою людей, які носять костюми з людської шкіри, щоб змішатися з ожившими мерцями. Вони вважають, що зомбі-катастрофа насправді призведе людство до процвітання.

Але в серіалі вже загинув Карл, а виконавець ролі Ріка Граймса Ендрю Лінкольн покинув шоу.  Тому сюжет з героями можуть обставити зовсім по-іншому.  Втім, глядачів це вже мало хвилює: рейтинги з кожним сезоном стають все гірше.  Подивимося, чи вдасться творцям зберегти у аудиторії залишки інтересу до серіалу.

«Матрьошка» (Russian Doll)

Серіал про дівчину Наді, яка потрапляє в тимчасову петлю.  Вона прокидається рано вранці, йде по своїх справах, а потім потрапляє на вечірку, де вмирає і … знову прокидається тим же ранком.

Серіал, який вже встигли охрестити «" Днем бабака "з Аллою Пугачовою» (ніяких претензій до Примадонни, просто дивовижна схожість!). Головну роль зіграла Наташа Ліонн, зірка іншого відомого проекту сервісу: «Помаранчевий — хіт сезону». Вона ж виступила продюсером  і режисером деяких епізодів. Варто звернути увагу на серіал як мінімум через різні безглузді способи померти і спроби Наді зрозуміти, що взагалі відбувається.

«Академія« Амбрелла »(The Umbrella Academy)

Нетипова супергероіка про проблеми в сім'ї.  Екранізація коміксів Джерарда Уея, вокаліста My Chemical Romance.

Серіал про команду хлопців з надздібностями, яких колись взяв під опіку геній, мільярдер, винахідник, філантроп і прибулець Хагрівз.  Минуло багато років, і сім'я супергероїв розвалилася — кожен пішов своєю дорогою.  Алєе звістка про смерть приймального батька змушує їх знову зібратися разом.

Вибуховий коктейль з сімейної драми, незвичайних здібностей, абсурдистських ситуацій і дивного гумору.  Все це працювало в коміксі і напевно буде працювати в шоу, чому явно посприяють візуальний ряд і музика (вже для трейлера сам Вей записав окремий кавер!).  Перший сезон, судячи з трейлеру і інформації з IMDb, покаже події перших двох томів.

«Фатальний патруль» (Doom Patrol)

Супергероіка за мотивами маловідомих коміксів DC, спін-офф «Титанів» про фатальну патрулі — команді надлюдей, яких знають куди менше, ніж Лігу справедливості, Титанів або Легенд завтрашнього дня.  Їх очолює якийсь Шеф, що дав їм дах над головою і сховав від зовнішнього світу.  Однак з патрулем зв'язується Кіборг і просить команду виконати доручення, «яке змінить їхні долі».

З героями Патруля ми познайомилися в одній з серій «Титанів».  Вся різношерста компанія ідеально ілюструє цитату «на обличчя жахливі, добрі усередині».  Їх кухонні розмови в «Титані» вийшли просто чарівними — сподіваємося, і в сольному проекті збережеться це відчуття лампового і затишку.  І, звичайно, куди без похмурості, жорстокості і бійок, на які роблять ставку творці проектів для DC Universe?

«Принц-дракон», 2 сезон (The Dragon Prince)

Героїчне фентезі про людей, ельфів і драконів.

Серіал про двох людських принців і ельфійка-вбивці, які вирішили покласти край довгого конфлікту між своїми народами.  Для цього вони разом вирушили до ельфів мудрецям, щоб показати їм останнім драконівське яйце, вкрадене у короля людей.  Правда, по дорозі з яйця народився дракончик, так що тепер подорожувати буде ще складніше.

Перший сезон ми охрестили духовним спадкоємцем «Легенди про Аанге» — і це не випадково, адже над мультсеріалом працював той же сценарист.У проектів багато спільного — самоіронія, прописана міфологія і навіть деякі сюжетні ходи.  Правда, перший сезон відчувався швидше як експозиція: в ньому автори показали лише малу частину чарівного світу і ледь встигли познайомити нас з персонажами.  Від продовження ми чекаємо в першу чергу масштабних подій і розвитку основного конфлікту.

«Кім п'ять-с-плюсом» (Kim Possible)

Серіал про хоробру дівчину, яка допомагає як всьому людству, так і окремим людям — просто тому що може.  Оригінальний мультсеріал був хітом «Діснея» в середині 2000-х.  Шоу протрималося чотири сезони — багато в чому завдяки стильному малюнку, почуттю гумору і достатку пригод в дусі «Місії: нездійсненна» і «Дітей шпигунів».

Судячи з трейлеру — це, скоріше, розчарування.  Кіноадаптація ніби сама прийшла з початку 2000-х, коли не можна було красиво і переконливо зняти політ на джетпак.  Саме цю сцену для чогось показують в трейлері, хоча вийшла вона зовсім не видатної.  Армія фанатів оригіналу вже замінусовала відео на YouTube.  Проект навряд чи врятує навіть юна і харизматична Седі Стенлі в ролі Кім.  Це, мабуть, розуміють і в Disney, тому і готують проект для ТВ, а не в кінотеатри.  Сподіваємося, з адаптацією «Артеміс Фаул» такого не станеться.

«Смеркові мисливці», продовження 3 сезону (Shadowhunters)

У свій 18-й день народження Клері Фрей дізналася, що вся нечисть з легенд реальна, а вона сама належить до раси сутінкових мисливців, чия робота — захищати мир від демонів.  Тепер Клері повинна зупинити власних батька і брата від вбивства багатьох людей, нефилимов і жителів нижнього світу.

«Смеркові мисливці» повертаються після перерви, щоб завершити історію Клері і її друзів, які поки не знають, що вона жива.  У цій частині автори покажуть нам вже знайомого лиходія — воскреслий брат Клері Джонатан Моргенштерн почне збирати армію з поневолених нефилимов і піде війною на Ідріс.  Творці серіалу вже не раз відступали від книжкового оригіналу і цілком можуть придумати для фіналу щось особливе.  Але в будь-якому випадку переможе добро.  По-іншому у Кассандри Клер не буває.

«Завжди відьма» (Siempre Bruja)

Серіал про 19-річну відьмі по імені Кармен з XVII століття, яку повинні були спалити на багатті за чаклунство.  Але вона чудесним чином потрапила в сучасний світ і тепер вчиться тут жити.

Щось в дусі нових «Зачарованих» і «Сабріни», але з етнічним колоритом.  Шоу виходить під брендом Netflix Original (тобто сервіс викупив ексклюзивні права на його показ в усьому світі, крім країни-виробника), а зазвичай так виходять серіали, до яких як мінімум варто придивитися.