«Репетиція Оскару»: У США назвали лауреатів премії «Золотий глобус»

07/01/2019     Автор: Яна Романська
«Репетиція Оскару»: У США назвали лауреатів премії «Золотий глобус»

Напередодні, у Голлівуді в 76-й раз пройшла церемонія вручення премії «Золотий глобус». У номінації «Кращий драматичний фільм» перемогла «Богемська рапсодія» Брайана Сінгера, виконавець головної ролі Рамі Малек визнаний кращим драматичним актором.

Гленн Клоуз ( «Дружина») стала найкращою актрисою в драматичному фільмі. У категорії «Краща комедія / мюзикл» перемогла комедійна драма «Зелена книга» Пітера Фареллі. Також нагородою відзначено авторів сценарію: Фареллі, Нік Валлелонга і Брайан Хейс Керрі. Зігравший у фільмі Махершала Алі отримав премію як кращий актор другого плану. Кращим режисером названо Альфонсо Куарон, його «Рим» також переміг у категорії «Краща картина іноземною мовою».

«Людина-павук: Через всесвіти» назвали найкращим анімаційним фільмом. Нагороду за кращу музику до фільму вручили Джастіну Гурвіцу ( «Людина на Місяці»). Піснею року оголосили композицію «Shallow» Леді Гаги, Марка Ронсона, Ендрю Уайетта і Ентоні Россомандо з фільму «Зірка народилася».

Олівія Колман («Фаворитка») перемогла в категорії «Краща актриса в комедії або мюзиклі», в аналогічній чоловічій категорії нагороду отримав Крістіан Бейл («Влада»). Кращим драматичним серіалом визнали «Американців». Річард Медден отримав нагороду як кращий актор драматичного серіалу за роль в «Охоронець», Сандра О — як найкраща актриса за роботу в серіалі «Вбиваючи Єву».

Вона вела церемонію з коміком Енді Семберг і стала першою ведучою шоу азіатського походження, а також першою азіатською актрисою, що отримала два «Золоті глобуси» (першої нагороди вона удостоїлася в 2006 році за роль в серіалі «Анатомія пристрасті»).