Новини про зірок
Подобається

«Він залишиться відвертим, інтелігентним професіоналом»: пішов з життя відомий український діяч

28/12/2018     Автор: Яна Романська
«Він залишиться відвертим, інтелігентним професіоналом»: пішов з життя відомий український діяч

26 грудня з життя пішов український радіоведучий Микола Левандовський, який пропрацював на Кіровоградському обласному радіо і телебаченні понад 60 років, причому не тільки як диктор, але і як директор (з 1972-го по 2010 рік). 

Сьогодні з ними попрощались колеги і жителі Кропивницького, називали Левандовського українським Левітаном:

"Більше 60 років Микола Левандовський вітав радіослухачів Кіровоградщини. Він був першим диктором обласного радіо та телебачення. Його називали українським Левітаном. Ще за життя став легендою не лише для слухачів, а й для колег-журналістів різних поколінь.

26 грудня, на 87 році життя, пішов у вічність наш колега, наставник, перший диктор обласного радіо Микола Євгенович Левандовський. 
У пам'яті кожного, хто його знав, він залишиться відвертим, інтелігентним професіоналом із щирим почуттям гумору, з відкритим серцем і готовністю допомогти. 

Досягши пенсійного віку і маючи багатий досвід роботи над словом в ефірі, М. Є. Левандовський щедро передавав його молодим дикторам і журналістам.

Творча праця Миколи Левандовського неодноразово відзначалася на загальнодержавному і обласної рівнях. Він – лауреат всеукраїнських фестивалів телевізійних і радіопрограм, удостоєний медалі загальнодержавного конкурсу народних театрів та почесного профспілкового знака «За заслуги в самодіяльному мистецтві», «Заслужений працівник культури України».

Колектив «Українського радіо: Кропивницький» та обласного телебачення Кіровоградщини глибоко сумує з приводу цієї втрати і висловлює співчуття рідним і близьким. Прощання з Миколою Левандовським відбудеться завтра, 28 грудня, об 11 годині за адресою: вулиця Яновського, 98, біля будинку де він живий." — пишуть в повідомленні на сторінці Фейсбук.