«Людина-павук: Навколо всесвіту»: найкращий мультфільм року?

16/12/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Людина-павук: Навколо всесвіту»: найкращий мультфільм року?

Мало хто очікував, що під кінець грудня вийде чи не найкращий мультфільм за рік, так ще, який у черговий раз розповідає історію улюбленого персонажа — «Людина-павук: Навколо всесвіту».

 

Син копа Майлз Моралес переходить в елітну школу, але він не дуже радий цьому оновленню в своєму житті. Хлопцеві хочеться продовжувати вчиться поруч з будинком, розписувати стіни будинків графіті і проводити час зі своїм крутим дядьком Аароном. Під час однієї з прогулянок з ним, Майлза кусає радіоактивний павук, даруючи підлітку знамениті надздібності. Але потім відбувається низка подій, яка змушує різних Павуків (Пітера Паркера, Свина-павука, Гвен Стейсі і Павука Нуар) об'єднатися і опинитися в одному всесвіті — всесвіті Майлза.

 

Сценаристи і продюсери картини Філ Лорд і Крістофер Міллер, творці «ЛЕГО: Фільму», хотіли, щоб глядачі оновленої версії «Людини-павука» відчули себе всередині самого коміксу. Потрібно сказати, що це більше, ніж вдалося. Уявіть, що ви тримаєте в руках свіжокуплений комікс, відкриваєте його і буквально провалюєтесь в історію, розказану на його сторінках. «Навколо всесвіту» викручують цю задумку на повну потужність, вдало додаючи навіть думки у розповідь.

 

Унікальна візуальна мова фільму виткана з CGI-анімації і промальовування ліній і точок, як це буває на сторінках коміксів. Через цього новаторського для кіно ефекту створюється враження «живої картини». Для стрічки з живими акторами знадобилося б набагато більше графіки, і навряд чи б вона вражала так, як цей анімаційний прийом.

 

«Навколо всесвыту» в черговий раз доводять, що, маючи при собі цікавий і пророблений сценарій і застосовуючи сучасні методи графіки, можна створити щирий і чесний проект, який мало кого здатний залишити байдужим. До того ж, дотепний гумор і надихаючий (і не фальшивий) посил картини остаточно підкуповує і робить стрічку одною з кращих супергеройських фільмів за останні роки.