Новини про зірок
Подобається

«Він писав відверті тексти»: раптово пішов з життя лідер популярного рок-гурту

07/12/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Він писав відверті тексти»: раптово пішов з життя лідер популярного рок-гурту

Стало відомо про раптову смерть відомого британського рок-музиканта Піта Шеллі.

 


Йому було 63 роки. За попередньою інформацією, причиною смерті став інфаркт.

Піт Шеллі був лідером гурту «Buzzcocks», яка по праву вважається однією з перших панк-груп.

Нагадаємо, що Пітер Кемпбелл Макніш народився в місті Лі, розташованому недалеко від Манчестера, 17-го квітня 1955 року. Після школи йому вдалося вступити до Болтонського технологічний інститут. Там він познайомився з Говардом Девото, і два приятеля створили гурт «Buzzcocks» після того, як побували в Лондоні на концерті панк-гурту «Sex Pistols». Вже в 1976 році «Buzzcocks» виступали на розігріві у «Sex Pistols» в Манчестері.

Свій перший альбом гурт випустив у 1978 році. Він називався «Another Music in a Different Kitchen» («Інша музика в інший кухні»). Диск включав в себе кілька пісень, які стали хітами, наприклад, «I Do not Mind». А ось композицію «Orgasm Addict» заборонили крутити радіостанціям через занадто відвертий текст.

Девото до моменту виходу дебютного студійного диску покинув гурт. Макніш, який взяв собі псевдонім Шеллі в честь знаменитого британського поета Персі Шеллі, став лідером і солістом «Buzzcocks». Два наступних альбоми гурту користувалися великим успіхом. Але склад гурту постійно змінювався. В результаті вона розпалася в 1979 році.

Шеллі зайнявся сольними проектами. У 1993 році він знову зібрав «Buzzcocks». Гурт записав ще шість студійних альбомів, останній з яких вийшов у 2014 році і називався «The Way».

Найвідомішою піснею Піта Шеллі стала композиція «Ever Fallen in Love». Він перезаписав свій хіт в 2005 році разом з безліччю суперзірок. У їх число увійшли Елтон Джон, Роберт Плант, Девід Гілмор, Роджер Долтрі, Пітер Хук.

Останні роки життя Піт Шеллі жив в Естонії. Про смерть музиканта повідомив на сторінці в «Facebook» рідний брат рок-музиканта Гері Макніш.