З життя пішов режисер культової трилогії «Володарь перснів»

05/12/2018     Автор: Ігор Нагорний
З життя пішов режисер культової трилогії «Володарь перснів»

Помер відомий новозеландський продюсер, кінорежисер і сценарист Джеф Мерфі, який є одним з творців культової трилогії «Володар перснів».

Режисер помер у віці 80 років. Причини смерті поки невідомі, повідомили на сайті Новозеландської асоціації кінематографів.

Знаменитий продюсер Джеф Мерфі помер ще в понеділок, 3 грудня, в місті Веллінгтон, однак про трагедію стало відомо через кілька днів.

Нагадаємо, що Джеф Мерфі — новозеландський продюсер, кінорежисер і сценарист, який народився 13 жовтня 1938. Він здобув популярність завдяки своїм роботам в кінці 1970-х років. Одна з найбільш відомих його робіт під назвою «До побачення, пиріг зі свининою» ( «Goodbye Pork Pie»), що вийшла в 1981 році, стала першим новозеландським фільмом, який здобув комерційний успіх у себе на батьківщині.

А 1990-х роках Мерфі працював в Голлівуді над зйомками ряду відомих фільмів, а потім повернувся в Нову Зеландію і взяв участь в зйомках трилогії «Володар перснів» в якості другого режисера.

Протягом свого життя Мерфі працював в якості сценариста, майстра зі спецефектів, шкільного вчителя і музиканта-трубача.

Так, офіційну причину смерті поки не назвали, однак засоби масової інформації повідомляють, що останнім часом режисер рідко виходив з дому через постійні проблеми з самопочуттям.