Топ-5 найкращих фільмів режисера Бернардо Бертолуччі

26/11/2018     Автор: Ігор Нагорний
Топ-5 найкращих фільмів режисера Бернардо Бертолуччі

Сьогодні, 26-го листопада, пішов з диття легендарний італійський режисер Бернардо Бертолуччі.

Бернардо Бертолуччі відомий світовому кінематографу як сценарист, драматург і продюсер. Та найбільше його знають як режисера, на чиєму рахунку більше 20 фільмів. 

 

Останнє танго в Парижі

Один з найскандальніших фільмів режисера. В різні часи його забороняли в Італії, Португалії, Сингапурі, Новій Зеландії та Південній Кореї через відверті еротичні сцени. У фільмі пзображений роман  чоловіка похилого віку з молодою жінкою. У цьому фільмі режисер розкрив теми щирості кохання та знаходження ідеалу.


Останній імператор
У цьому фільмі Бертолуччі виступив як режисер і сценарист. У центрі сюжету історія життя і смерті останнього імператора Китаю Пу І. 

За цей фільм режисер отримав 9 нагород Оскара, 4 Золотих глобуси і премію Сезар.


Конформіст
Кінострічка розповідає про сутність і витоки фашизму. У ній головний герой отримає завдання від фашистів вбити в Парижі свого колишнього професора-антифашиста.

 

Двадцяте століття
У центрі сюжету історія дружби двох чоловіків. Один з них нащадок багатих поміщиків, інший з сім’ї бідного селянина. Однак це не заважає їхній дружбі. Фоном, на якому показаний розвиток дружніх стосунків хлопців,  режисер обирає події Італії під час правління Муссоліні.

 

Мрійники
Фільм про революційних дух, який навіяний студентськими протестами в Парижі в 1968 році. Головні герої картини брат і сестра, а також їхній знайомий. Режисер показує стосунки, які склались між ними, а також показує їхню любов до кіно.