Після важкої хвороби помер оскароносний режисер

26/11/2018     Автор: Ігор Нагорний
Після важкої хвороби помер оскароносний  режисер

Оскароносний італійський режисер Бернардо Бертолуччі помер у віці 77 років.

 

Помер кінорежисер Бернардо Бертолуччі, після довгої хвороби, про це повідомляють італійські засоби масової інформації. Газета "La Repubblica" назвала смерть Бертолуччі відходом "останнього великого маестро".

Бернардо Бертолуччі — кінорежисер, драматург і поет, володар премій "Оскар", "Золотий глобус", "Сезар" і спеціальної премії Каннського кінофестивалю "За внесок у кіномистецтво".

Бертолуччі є володарем премій "Оскар" (1987), "Золотий глобус" (1988), BAFTA (1989), Берлінського міжнародного кінофестивалю (1970), Венеціанського кінофестивалю (1997, 2007). У 2011 році отримав почесний приз Каннського кінофестивалю, в 2013 році був удостоєний зірки на голлівудській Алеї слави.

У 2014 році на 14-му саміті лауреатів Нобелівської премії миру Бернардо Бертолуччі був відзначений Премією миру (Peace Summit Award) за внесок в області прав людини.


Почав кар'єру в галузі кіно з посади помічника П'єра Паоло Пазоліні на зйомках фільму "Аккатоне".

У 1960-і роки Бернардо Бертолуччі виступав як послідовник Годара і Пазоліні, захоплювався комунізмом і фрейдизмом, тонко переплітаючи в своїх фільмах соціальне з інтимним. У багатьох стрічках Бертолуччі звертається до табуйованих форм людської сексуальності.