Новини про зірок
Подобається

Пішов з життя один з найскандальніших режисерів сучасності

24/11/2018     Автор: Яна Романська
Пішов з життя один з найскандальніших режисерів сучасності

Повідомляється, що Роуг помер на 91-му році життя. Роуга називають одним з найоригінальніших британських кінематографістів. Він народився в 1928 році на півночі Лондона. Починав кар'єру як робочий сцени, помічник оператора і оператор.

Помер відомий британський кінорежисер, оператор і сценарист Ніколас Роуг. Найвідомішими його роботами були "Пригоди молодого Індіани Джонса", також він став кінооператором "Доктора Живаго". Про його смерть повідомив син, передає BBC.

У кар'єрі, яка охоплює шість десятиліть його життя, Роуг був відомий оригінальними і суперечливими фільмами. Його психологічний трилер "А тепер не дивись" 1973 роки спричинив безліч суперечок через наявних сексуальних сцен.

Відмітна риса більшості його фільмів — химерне бачення світу крізь призму безладних, фрагментарних образів, домінування образотворчого ряду над розповіддю. Згодом його картини все менше і менше знаходили розуміння з боку як глядачів, так і критики, і вже не могли витримати конкуренції з його колишніми роботами — випуск "Еврики" (Eureka, 1983, за участю Міккі Рурка) і "Холодного раю" ( Cold Heaven, 1991) був обмежений через виниклі проблем з розповсюдженням, а "Повний масаж тіла" (Full Body Massage, 1995) і "Готель" Парадиз "" (Hotel Paradise, 1995) наближалися до пересічним еротично-пікантним фільмів.
Його син, Ніколас молодший розповів, що його батько помер в п'ятницю ввечері.

"Він був справжнім батьком, а в серпні йому виповнилося 90 років", — сказав він.