Новини про зірок
Подобається

«Там вже була пітьма і багато диму»: режисер шоу «Холостяк» опинилася у вогняній пастці

15/11/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Там вже була пітьма і багато диму»: режисер шоу «Холостяк» опинилася у вогняній пастці

Колишній режисер найромантичнішого шоу «Холостяк» Ксенія Бугримова опинилася в епіцентрі пожежі в одній із багатоповерхівок у Києві, де і проживає сама Ксенія. Про те, як жінка опинилася у пастці, вона розповіла сама на своїй особистій сторінці Facebook:

«О 15:33 було знеструмлено будинок. Я відкрила двері на сходову клітку, щоб перевірити пробки, там вже була пітьма і багато диму. І видно, що горить ліфт і щиток, він знаходиться якраз біля виходу до сходів. Зрозуміти, чи відкрита двері виходу – неможливо. Перспектива задихнутися, бігаючи по сходовій клітці, не надихала. Дим став валити в квартиру. Я намочила рушники, заткнула щілини, зібрала паспорт, права, карти і подзвонила в 101», – написала Бугримова.

Також вона розповіла, що відповідь у 101 їй довелося чекати "з 15:36 до 16:11". Оператори не могли відповісти Ксенії на просте питання, що робити в ситуації, що склалася і як мешканцям будинку евакуюватися з будинку.

 

Також екс-режисер наголосила, що "вони навіть 9 раз відповіли, що планують проінформувати рятувальників на місці і кидали трубку (двічі 101 не взяли трубку взагалі)".

 

«У 101 повинні працювати стресостійкі оператори, проінструктовані, як розмовляти з потерпілими, і знають, які дії робити в екстрених ситуаціях. Дуже бажано не кидати трубки. Неприпустимі фрази: "Звідки я знаю, що робити, я ж не там?" І на дзвінок: "Тут уже нічим дихати, будь ласка, поставте людину з мегафоном, яка інформує потерпілих про дії". Люди ж у паніці можуть почати дурниці здійснювати (коли відкритий вогонь був на поверсі, я всерйоз, подумувала, чи зможу зачепитися за кондиціонер за вікном, що зрозуміло повна маячня) і будуть же трупи". Відповідь 101: "Я розумію, що трупи, чекайте», – продовжила свою розповідь Бугримова.

 

Відомо, що у вівторок, 13 листопада, в Києві спалахнула пожежа у висотці по вулиці Героїв Сталінграда. За попередньою інформацією, займання сталося в ліфтовій шахті з п'ятого по верхній поверх.

 

У завершенні жінка додала, що перед між початком пожежі та коли вона її помітила пройшло десь приблизно 10-20 хвилин, але:

«Ніяка сигналізація не працювала. Не було аварійного світла. Навіть внизу не було сирени. Якби я заснула, можливість прокинутися була б сумнівною. Сигналізація обов'язково. Як і мегафон рятувальників! Хто б що не говорив, вартість мегафона – копійки. Тому що, коли херачит відкритий вогонь біля виходу на сходи, ліфти палахкотять, і вогонь біля дверей квартири, димове задимлення все більш їдуче, і дихати вже важко – зберігати спокій дуже складно, зізнаюся, за ці півгодини я передумала багато про що».