«Наш уряд дав реальний поштовх підтримки українського кіно»: про перспективи українського кінематографу

07/11/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Наш уряд дав реальний поштовх підтримки українського кіно»: про перспективи українського кінематографу

18 нових українських фільмів були презентовані у поточному 2018-му році, ще 72 фільми знаходяться у процесі створення.

 

На засіданні Кабінету міністрів у середу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман   привітав працівників культури з майбутнім професійним святом:

 

"Я глибоко переконаний, що без підтримки духовності, без розвитку національної культури у жодної держави немає майбутнього… Культура є фундаментальною основою нашого народу, нашої країни… Коли культуру фінансують за залишковим принципом — це абсолютно несправедливо, і завдання сьогодні — знайти розумний баланс між підтримкою культури і рішенням інших важливих речей. і я вважаю, що ми цей баланс знаходимо".

 

За словами Гройсмана, Україна виходить на новий етап в культурному напрямі і це позитивно має відображатися не лише на культурному надбанні країни, але й економічно.

 

"Креативні індустрії сьогодні формують досить серйозну значущість у ВВП. Це сьогодні вже відчувається і в Україні… кінематограф — десятки, сотні, тисячі людей, які працюють в цій індустрії", — підкреслив він.

 

"Найголовніше — Україна сьогодні вже стає конкурентоспроможною, в тому числі, завдяки підтримці держави. Лише у цьому році вже було 18 презентацій нових українських фільмів, 72 фільми перебувають у розробці, всього 78 фільмів вироблено часом на сьогодні, і ми вважаємо цей напрям дуже важливим, в ньому є великий потенціал", — додав Гройсман.

 

Голова уряду додав, що українська кіноіндустрія працює з кращими виробниками світового кінематографа:

 

"Наш уряд дав реальний поштовх підтримки українського кіно, кіно, яке вже стає визнаним в Європі, у світі".