Українське кіно вражає: держава отримує все більше престижних нагород

02/11/2018     Автор: Яна Романська
Українське кіно вражає: держава отримує все більше престижних нагород

Українське кіно нині стрімко розвивається і стає популярним не тільки в нашій країні, а й далеко за її межами і вже починає збирати свої перші плоди у вигляді престижних нагород.
Створений в копродукції українсько-ісландсько-французький фільм режисера Бенедикта Ерлінґссона "Гірська жінка: на війні" отримав найпрестижнішу кінопремію в скандинавському регіоні. Про це повідомила прес-служба Держкіно.

"Церемонія нагородження міжнародною кінопремією The Nordic Council Film Prize пройшла в Осло (Норвегія). Перемогу отримала українсько-ісландсько-французька стрічка режисера Бенедикта Ерлінґссона Woman at war/Kona fer í stríð", — повідомили в прес-службі відомстві.
При цьому в Держкіно уточнили, що грошова складова нагороди становить 350 тисяч данських крон.

У відомстві також нагадали, що світова прем'єра картини "Гірська жінка: на війні" відбулася у рамках 71-го Каннського кінофестивалю, де фільм отримав нагороду за найкращий музичний супровід.
З українського боку стрічка створювалася компанією Solar Media Entertainment (продюсер Сергей Лавренюк) за підтримки Держкіно.

Нагадаємо, стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука "Шангіст" отримала Ґрін-прі 34-го Варшавського кінофестивалю.

Український анімаційний фільм "Викрадена принцеса" виборов свою першу  перемогу на міжнародному кінофестивалі The Richard Harris International Film Festival (RHIFF 2018) в Ірландії.