Новини про зірок
Подобається

«До дня народження не дожив один день»: У Москві пішов з життя легендарний радянський актор

27/10/2018     Автор: Яна Романська
«До дня народження не дожив один день»: У Москві пішов з життя легендарний радянський актор

Вчора зранку, у Москві пішов з життя Народний артист Росії Микола Караченцов. Йому було 73 роки. До 74 дня народження актор не дожив один день. Про дату і місце прощання з Миколою Петровичем буде оголошено додатково.

У вересні 2017 року Караченцову поставили страшний діагноз — рак.

"У Колі виявили злоякісне утворення. У лютому у нас була підозра на рак, ми літали в Німеччину, де нам сказали, що це просто запалення. Але у вересні в ході планового обстеження виявили пухлину. Вона не операбельна", — розповіла тоді дружина артиста Людмила Поргіна.

Онкологія ще сильніше погіршила стан Караченцова. Нагадаємо, Микола Петрович так і не зміг оговтатися після страшної аварії, яка сталася в ніч на 28 лютого 2005 року. Артист, дізнавшись про смерть тещі, поспішив з дачі в Москву. На вкритому льодом Мічурінському проспекті Volkswagen Passat, за кермом якого був Караченцов, занесло і машина протаранила стовп. З черепно-мозковою травмою актора доставили в Інститут Скліфосовського. 26 днів він перебував у комі.

Майже місяць шанувальники молилися за здоров'я актора. Новини з реанімації тут же попадали на перші шпальти газет. Тоді Караченцову вдалося викарабкатися з того світу. Однак після тривалого процесу одужання стало ясно, що про продовження кар'єри можна забути. Актор не міг самостійно рухатися.

Рівно через 12 років доля зіграла з Караченцовим злий жарт. В останній день лютого 2017 року він знову потрапив у ДТП. Автомобіль, в якому їхав Микола Петрович, протаранила "Газель". За кермом перебувала дружина артиста. Від удару іномарка перекинулася. Караченцов був госпіталізований зі струсом мозку. Через три дні його виписали.

Микола Караченцов — радянський і російський актор театру і кіно, народний артист РРФСР. У 1963 році вступив до Школи-студії МХАТ. Після навчання його розподілили в "Ленком". Тут артист виконав свою найвідомішу роль — графа Резанова. Рок-опера "Юнона і Авось" стала візитною карткою не тільки "Ленкому", але і самого Миколи Караченцова.