Топ-5 серіалів Netflix (частина перша)

18/10/2018     Автор: Ігор Нагорний
Топ-5 серіалів Netflix (частина перша)

Починаючи з минулого року Netflix став одним з головних постачальників якісного контенту. Багато хто лише бачить на обкладинці червоний логотип — обов'язково дивляться, часто навіть не читаючи сюжет. Netflix — це не тільки вихід всіх серій в один день, але й абсолютно різноманітні жанри на будь-який смак і колір: від не напружуючих комедій до гостросюжетних трилерів. Netflix безперечно змінили вид сучасного ТБ.

У першій частині добірки опинилися серйозні трилери та детективи.

1. Чорне дзеркало

Свого роду альманах про жахи найближчого технократичного майбутнього та один з найулюбленіших серіалів багатьох, який Netflix свого часу врятували від заборони на показ через досить моторошних і провокаційних серій.

2. Ліллехаммер

Перший оригінальний серіал компанії. Постмодерна кримінальна історія про італійського гангстера Френка Тальяно, який, перебуваючи в програмі із захисту свідків, змушений почати нове життя в глушині Норвегії.

3. Нарко

Жорстокий і чесний байопік про найнебезпечнішого драгдилера Пабло Ескобара, а з нового сезону, що вийшов у вересні 2017-го року, ЦРУ переключилися на конкурентів Ескобара — картель Калі.

4. Дуже дивні справи

Привіт від класики 80-х. Це складно назвати хоррором — скоріше пригодницька страшилка з хорошим гумором (як би парадоксально не звучало) і дитячою безпосередністю. Серіал інтригує та заворожує.


Сюжет починається 6 листопада 1983 року, коли в штаті Індіана, у вигаданому місті Хокінс, таємничим чином зникає 12-річний Вілл Байєрс. Мати зниклого хлопчика, Джойс, не знаходить собі місця, намагаючись знайти сина. За допомогою вона звертається до начальника поліції Хопперу, який починає розслідування зникнення. Друзі Уїлла теж відправляються на пошуки зниклого, але зустрічають в лісі дівчинку з незвичайними здібностями, яка щось знає про їх зниклого друга. Незабаром з'ясовується, що до зникнення якось причетна секретна урядова організація, що займається дослідженням порталу в паралельний вимір.

5. Темрява

Різниця між минулим, сьогоденням і майбутнім — всього лише стійка ілюзія. За атмосферою нагадує попередній, але більш серйозний і психологічно глибокий.

У 2019 зникнення двох дітей в маленькому німецькому містечку Вінд руйнує розмірене життя чотирьох сімей, розкриваючи їх брудні секрети, минуле та таємницю, яка охоплює вже три покоління.

Головні герої серіалу — учень середньої школи Віндена Йонас Канвальд, батько якого покінчив життя самогубством; поліцейський Ульріх Нільсен, у якого 33 роки тому пропав брат Мадс; начальник поліції Шарлотта Допплер.