Новини про зірок
Подобається

В Одесі стартував 9-й міжнародний кінофестиваль: перші зіркові гості

13/07/2018     Автор: Яна Романська
В Одесі стартував 9-й міжнародний кінофестиваль: перші зіркові гості

Сьогодні, 13 липня, стартував тиждень 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю, під час якого на екранах покажуть кращі зарубіжні і вітчизняні фільми.
Фестиваль відкриє фільм "Жінка на війні" (Ісландія, Франція, Україна) режисера Бенедикта Ерлінгссона. Стрічка брала участь у Каннському міжнародному кінофестивалі-2018 і отримала нагороду Консорціуму письменників і композиторів Тижня критики КМК.

У конкурсний список 9-го Фестивалю увійшли фільми з України, Польщі, Австрії, Франції, Індії, Румунії, Білорусі, США, Греції, Бельгії, Колумбії, Норвегії, Іспанії, Великої Британії, Туреччини та Палестини. Вони будуть змагатися за гран-прі фестивалю  "Золотого Дюка" та інші престижні відзнаки.

Серед знаменитих гостей фестивалю заявлені володарка "Золотої камери" ("Сузаку", 1997) та гран-прі Каннського кінофестивалю ("Жалобний ліс", 2007), японський режисер Наомі Кавасе, фільми якої також будуть представлені на ОМКФ. На фестивалі вже помітили голлівудського актора, номінанта на "Оскар" і "Золотий глобус" Еріка Робертс (брат актриси Джулії Робертс), а також французький актор Дені Лаван. Запрошено також багато вітчизняних зірок кіно, театру та мистецтва загалом.

Одеський кінофестиваль триватиме до 21 липня у своїх традиційних локаціях: Театрі музичної комедії, кінотеатрі «Родина», на Потьомкінських сходах, у Зеленому театрі й Одеській кіностудії.

Всього на участь у міжнародній програмі подали 752 заявки з 95 країн.