Новини про зірок
Подобається

Зі слізьми на очах: сьогодні попрощались із народною артисткою України

13/06/2018     Автор: Катерина Гук
Зі слізьми на очах: сьогодні попрощались із народною артисткою України

Сьогодні, 13 червня відбулося прощання зі Заслуженою артисткою України Кларою Балог, передає Корупція.Стар      

Балетмейстер Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Народна артистка України Клара Балог пішла з життя у віці 89 років. Їй не вистачило близько місяця аби відсвяткувати свій ювілей.

Попрощатися з артисткою можна було сьгодні у Кафедральному греко-католицькому соборі. Нагадаємо, що Клара Балог померла 9 червня, ця втрата для українського народу дуже болюча. Якою її запам`ятали близькі — дивіться у сюжеті.

Популярне: Він на 15 років молодший за мене, але це тільки покращує наші стосунки: Таємниці особистого життя співачки Лами

Варто зазначити, що Клара Балог народилася 17 липня 1928 року в Ужгороді, в родині шевця Федора Керечаніка. У 1947 році закінчила Ужгородське музично-педагогічне училище. З 1945 року — солістка балету. Викладала народно-сценічний танець в Київському хореографічному училищі, брала уроки класичного танцю у заслуженої артистки України Галини Березовій. З 1959 року працювала балетмейстером Закарпатського народного хору.

Клара Балог подарувала професійній сцені народні танці, зібрані і записані нею в різних районів Закарпаття. Була нагороджена орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня та іншими державними нагородами України. За відданість народному танцю її неодноразово називали "живою легендою української культури".