Новини про зірок
Подобається

«Зізнаючись їй у коханні, чоловік цілу ніч читав вірші»: Як живе і чим займається зараз актриса Тамара Яценко

10/06/2018     Автор: Катерина Гук
«Зізнаючись їй у коханні, чоловік цілу ніч читав вірші»: Як живе і чим займається зараз актриса Тамара Яценко

Світ театру і кіно настільки багатогранний, що у його глибинах можна надовго заблукати. А деякі актори можуть видатися вам занадто схожими між собою, або бути артистама лише однієї ролі. Та є на українській сцені такі діячі мистецтва, що запам'ятаються вам на все життя.

Одна з найулюбленіших  актрис театру і кіно є народна артистка Тамара Яценко. Ця безмежно радісна людина запала в серце не одному глядачеві. Але найбільше шанувальникам актриса запам'яталася своєю роллю Проні Прокопівни у виставі "За двома зайцями". Однак у Тамари, крім цього — маса талантів. Вона грає в театрі, знімається для телебачення, добре співає і вміло грає на скрипці, передає Корупція.Стар      

Тамара Яценко народилася в селі Горенка Київської області. Будинок був маленький, без зручностей, зате сім'я жила дружно. Батько Тамари був відомий в селі як хороший гармоніст. Він з раннього дитинства брав дочку виступати на сільських святах. Напевно саме там дівчинка захопилася грою на сцені.

Після закінчення театральної студії Тамара була направлена в Хмельницький драмтеатр. Однак, коли дівчина туди приїхала, виявилося, що штат укомплектований, і її ніхто не чекає. Однак дівчина вирішила не здаватися і потрапити в інший театра. Вибір припав на театр Івано-Франківська. Її прийняли, проте незабаром дівчина пошкодувала: мало того, що театр гастролював по глухих селах, так ще й директор приставав, молода дівчина сильно запала керівникові і той не давав її проходу. Згодом юна актриса покинула і цю роботу, перебравшись у столицю.

У Київському театрі Тамара зіграла безліч цікавих ролей, проте найбільший успіх прийшов після ролі Проні Прокопівни у виставі "За двома зайцями". Ця роль стала візитною карткою актриси.

Популярність Тамари Яценко була настільки висока, що напередодні 1994 вона отримала почесне звання Народної артистки України. Унікальність полягає в тому, що це звання Яценко отримала, минаючи "заслужену артистку", що до неї в Україні не вдавалося нікому.

 Популярне: Пам'ятаєте першу наречену  "Холостяка"? Як змінилася і чим займається переможниця реаліті-шоу, Олександра Шульгіна

Будучи актрисою Київського театру, Тамара жила в батьківському домі в Горенці. Після концертів їй доводилося повертатися додому через кладовище і ліс. Вона неодноразово просила профкомітет виділити їй хоч невелику житлову площу, проте там були категорично проти: дача ж під Києвом є.

Один раз артистку так налякали, що вона потрапила в лікарню.

Домоглися квартири для Тамари її шанувальники, які безпосередньо вирушили в мерію міста. Так артистка отримала малосімейку.

Стосовно особистого життя Тамари Яценко, то жінка заміжня. Чоловік Олег молодший за неї. Як зізналася актриса в одному з інтерв'ю, Олег підкупив її тим, що виявився "вразливою і романтичною людиною". Признаючись у коханні, чоловік цілу ніч читав їй вірші. І це стало для Тамари найдорожчим подарунком на все життя.

Зараз Тамара Яценко вже у доволі поважному віці, проте енергії і натхнення актрисі вистачає. Нещодавно стало відомо, що зірка знялась у комедії Володимира Зеленського "Я, ти, він, вона", тому глядачі з нетерпінням чекають появи своєї улюблениці на екранах.