Новини про зірок
Подобається

«Намагається частіше посміхатися, бо так любив Бодя»: Як живе вдова легендарного Ступки, Лариса Семенівна

04/06/2018     Автор: Яна Романська
«Намагається частіше посміхатися, бо так любив Бодя»: Як живе вдова легендарного Ступки, Лариса Семенівна

Богдан Сильвестрович Ступка – легенда українського кіно. Цей геніальний актор мріяв дожити до віку, який йому заповідав батько: «Доживи до 70, а там — живи, скільки хочеш». Так йому і судилося: Богдан Сильвестрович помер у 2012 році, коли йому виповнилося 70, залишивши на самоті кохану дружина, сина та онука. Рідні болісно переживали цю втрату, особливо – пані Лариса, яка присвятила «Боді» все своє життя. Сьогодні редакція Корупція.Стар хоче розповісти вам про те, як зараз жило подружжя і як зараз живе вдова легендарного актора.

Лариса Семенівна Корнієнко – єдина жінка в житті Ступки. Заради коханого чоловіка вона зреклася улюбленої роботи й присвятила себе дому та вихованню сина.

Коли майбутнє подружжя познайомилось, Лариса саме починала танцювати, а Богдан – вже грав в театрі. Зараз жінка згадує, що саме завдяки Боді, як вона ніжно його називає навіть після його смерті, вона призвичаїлась до життя в Україні, вивчила мову та історію:

«Все завдяки любові до Богдана. До того ж я в театр на вистави постійно ходила. Перша вистава, яку я дивилася у Львівському драматичному театрі імені Марії Заньковецької — «Камінь на дорозі» з В'ячеславом Сумським — батьком Ольги та Наталі Сумської. Вистава йшла українською мовою, але я все зрозуміла. А завдяки Богдану я потім вивчила історію України. Коли чоловік готував ролі (а йому давали образи історичних героїв, гетьманів, діячів науки і культури), то він не просто вчив слова, а вивчав епоху, в якій жили ці персонажі. Богдан приносив додому книги, обговорював зі мною публікації, розповідав про долю своїх героїв. Він дуже любив вивчати білі плями в історичних хроніках.»

Втрату коханого Лариса пережила дуже важко – у жінки навіть були проблеми зі здоров’ям. Підтримати її у важку хвилину прийшла невістка – перша дружина Остапа – Ірочка. Дуже важко було звикнути до тиші в квартирі, а також забути про щоденні клопоти довкола чоловіка. Однак, зараз, через майже 6 років після втрати – Лариса Семенівна трохи призвичаїлась.

Як з’ясувалося, вдова легенди вітчизняного кіно має такі ж проблеми, як і більшість українців пенсійного віку: хвороби, маленька пенсія. Декілька років тому, в одному з інтерв’ю вона зізналася:

«При Богдані Сильвестровичу у мене була пенсія 800 грн. Потім і їх забрали. Через деякий час підняли, зараз у мене 4 тисячі гривень, але все одно ні на що не вистачає. Пенсія не росте, а ціни на все піднімаються. Я тільки за квартиру 2 тис. плачу. І на ліки 1,5 тисячі йде. На життя залишається всього 500 грн. А як жити далі? Я вже кажу онукові Дмитру, що скоро жебраками будемо…»

Популярне: "Батьки підприємці, а сама живе в гуртожитку і працює на кількох роботах": Уся правда про переможницю "Холостяка" Іванну Гончарук

Та комуналка і ліки – це ще півбіди, вдова навіть не мала грошей аби встановити коханому чоловікові пам’ятник на могилі:

«До Богдана постійно приходять люди, кладуть квіти. А у нас весь цей час просто не було грошей на пам'ятник. Чекали, поки назбиралася необхідна сума, щоб відкрити його до ювілею. Але я вважаю, що це навіть зарано…»

Звісно ж, жінка надзвичайно сумує за «своїм Бодьою», однак намагається жити так, як хотів би він. А ще, намагається частіше посміхатися, адже її посмішку так любив Богдан…