Новини про зірок
Подобається

«Вирішив стати актором і про нього як співака забули»: Куди зник і чим зараз займається EL Кавчук

31/05/2018     Автор: Катерина Гук
«Вирішив стати актором і про нього як співака забули»: Куди зник і чим зараз займається EL Кавчук

ЕL Кравчук — один з головних секс-символів української поп-музики 90-х, який був щільно пов'язаний зі світом сучасного мистецтва, активно грав в театрі і вчив нас усіх бути сміливими і розкутими. Сьогодні редакція Корупція.Стар розповість вам, де співак пропадав всі ці роки і чим займається зараз.

Щоб виправдати існування людства на цій планеті, він би виконав «Ave Maria» Шуберта. Крім своєї основної музичної діяльності, він ще вміє непогано справлятися з вогнепальною зброєю. З собою в дорогу бере ейсід-джаз і тріп-хоп, а найбільше страждань його вухам приносить звучання хеві-метала. Все життя вчиться видавлювати з себе по краплині раба, а за все, що має, вдячний Богу. ЕL Кравчук завжди був неординароною особистістю, а інколи його сприймали як божевільного.

Яскрава зірка Кравчука спалахнула у 90-х, а потім трапився конфлікт з Євгеном Рибчинським, першим продюсером виконавця, після закінчення їх дворічного контракту. Як пояснював сам Андрій, це була історія не про поділ майна або фінансові претензії, а, скоріше, питання амбіцій і авторських прав:
 
«Ми майно не закладали, в борги не влазили. За великим рахунком і сперечатися було через що. До того ж ми самі роздмухували цю тему, а через рік сміялися над тим, як це все подавалося в пресі ». 

А після альбому «Мортідо» (2001), який записувався в Лондоні, артист перестав випускати сольні платівки на цілих дев'ять років — наступний його альбом з'явився лише в 2010 році.

Кравчук в той час дуже втомився від публічності, пильної уваги до себе. Та й однієї музичної кар'єри йому було мало — занадто багато амбіцій вирували у цьому чоловіку. Тому після «Мортідо» він з головою поринув у театр: 85 раз виходив на сцену в образі Гамлета в постановці скандального режисера Андрія Жолдака. Знімався у фільмах у Олександра Шапіро та Романа Балаяна і так далі.

Але цієї перерви виявилося досить, щоб світ навколо нас змінився до невпізнання, а той колишній EL Кравчук став уже історією. І тому його шлягер «Моя надія» 2010 року, слова для якого, згідно з легендою, написав священик з Берліна, — символ повернення на сцену — звучить одночасно і тріумфально, і гірко.

Популярне: "Поховати тут все раз і назавжди": Вся правда про фіналістку проекту "Холостяк", Галю Присташ

У 2015-му співак був арт-директором фестивалю анімації Linoleum, а в 2014-му проводив церемонію його відкриття в якості ведучого.

Потрапив до складу журі Дитячого Євробачення — 2017, яке відбулось 26 листопада в Тбілісі.

Вже більше року робить суспільно-культурний проект «Діалоги добра«, в рамках якого співак їздить з концертами і культурними програмами для дітей та дорослих в місто Попасна Луганській області: «Я привожу туди дитячих письменників, ми ставимо дитячі спектаклі, спілкуємося зі школами та школярами ».

В одному з інтерв'ю виконавець розповідає, що творча стагнація двох останніх років викликана в першу чергу війною в країні — в таких умовах артисту, який звик створювати свято, важко залишатися веселим. Втім, Андрій обнадіює тим, що говорить і про нову сольну програму, яку поки обкатує на концертах в маленьких містах: «Ми створюємо довго, але це «довго» того варте».

 EL Кравчук змінився, змінилася країна і ситуація в ній, ми самі теж змінилися до невпізнання, несемо на собі тягар соціальної відповідальності — і ці зміни вже незворотні.