Новини про зірок
Подобається

Нігерієць, який вивчив українську мову і вразив всіх піснею Вакарчука: Куди пропав учасник «Голосу» Леонардо Ободеяке

27/05/2018     Автор: Ігор Нагорний
Нігерієць, який вивчив українську мову і вразив всіх піснею Вакарчука: Куди пропав учасник «Голосу» Леонардо Ободеяке

Темношкірий хлопець, який здивував всю Україну своїм виконанням пісень Святослава Вакарчука. Цим учасником «Голосу» швидко придбав собі фанатів і став справжньою зіркою. Як склалося життя хлопця після проекту, дізнавалася редакція Корупція.Стар

Леонардо Ободеяке народився в 1991 році в Нігерії в місті Лагос. Від України до нього 8, 5 тисяч кілометрів. Ще з дитинства хлопцю доводилося вивчати безліч мов, адже в Нігерії говорять більш ніж на 500 різних діалектах. Мама розмовляла на ісоко, мова племені батька — ігбо. Крім цих двох, він вивчив ще й мову племені йоруба, на якому спілкуються більшість лагосцев і піджин — урізана версія англійської.

Популярне: Фіналістка "Холостяка" — Галя, різко висловилась про Рождена

В Україні хлопець виявився в 2012 році. Леонардо розповідав, що прочитав в інтернеті про Західну Україну і після цього загорівся бажанням відчути український колорит наживо. Ободеяке переїжджає жити в Тернопіль і надходить до медичного університету на спеціальність гастроентеролога. Хлопець зізнався, що зміна місця проживання далася дуже важко — вся сім'я залишилася на батьківщині, і тут йому доводилося, не знаючи мови, вирішувати всі свої проблеми самотужки. Леонардо розповідав, що першою метою в новій країні для нього стало вивчити українську мову.

Коли ти опиняєшся в іншій країні, якщо ти поважаєш її жителів і культуру, ти просто зобов'язаний розуміти і знати державну мову.

Єдине, що знав майбутній співак українською мовою, коли вперше опинився в аеропорту: «Мене звуть Леонардо і я не розмовляю українською». Посилені заняття і знайомство з українськими студентами, дозволили хлопцю вже через два — три тижні розуміти оточуючих і навіть відповідати їм пов'язаними реченнями. Саме тоді він вперше почав знайомитися з українськими піснями. Леонарду дуже сподобалася група «Океан Ельзи», пісні якої наповнені «українською душею» і він почав заучувати тексти всіх пісень Вакарчука. Хлопець навіть вирішив поділитися своїм виконанням зі своїми близькими, виклавши в інтернет відеозапис свого каверу на пісню «Така як ти». Але, до величезної несподіванки самого Леонардо, його вокал дуже сподобався українцям і ролик швидко розлетівся в Мережі. Відеозапис побачив навіть сам Вакарчук і заявив, що це краще виконання його пісні.

Буквально через кілька місяців Леонардо запрошують на кастинг самого популярного вокального шоу «Голос Країни -4». Вакарчук, який відразу впізнав голос свого фаната, відразу ж вирішив взяти хлопця в свою команду. На той час Ободеяке вже вільно навчився розмовляти українською мовою і з легкістю міг виконувати на ньому пісні. Нігерійському виконавцю вдалося протриматися в проекті аж до прямих ефірів, але Вакарчуку довелося зробити важкий вибір і хлопець покинув шоу.

У 2016 році він отримав диплом, і зайнявся своєю музичною кар'єрою. Виконавець пише свої пісні не тільки українською мовою, але ще й рідною. За останній рік Леонардо зміг виспустити свій перший кліп на пісню «Листи», який завоював у українців величезну популярність. Наступна пісня «Вільна» була визнана однією з 30 кращих українських пісень в 2018 році.

До речі Вакарчук вирішив допомогти хлопцеві та став його продюсером, допомагаючи зі створенням кліпів і вказуючи на деякі помилки в піснях. Леонардо взяв собі сценічний псевдонім Leo Mantis і вже виступає з концертами по всій Україні збираючи величезні зали. Поки повертатися на Батьківщину хлопець не планує.