Новини про зірок
Подобається

MELOVIN пояснив конфуз з мовою на «Євробаченні»

18/05/2018     Автор: Яна Романська
MELOVIN пояснив конфуз з мовою на «Євробаченні»

Перебуваючи в столиці Португалії — Лісабоні, український конкурсант "Євробачення" MELOVIN спілкувався зі всіма виключно українською мовою, передає Корупція.Стар

Така позиція співака була принциповою, аде він представляв не себе, а Україну, її мову і традиції.

В одному з інтерв'ю він заявив про це прямо:

"Так, була принципова позиція. Для мене було важливо говорити саме українською мовою в Португалії, коли представляєш свою країну. Я навчався в українській школі, з батьками спілкуюся дуже часто українською, просто з якимись елементами суржику. Але через те, що не вистачає практики, спілкування, звичайно, ти забуваєш якісь слова, а тим більше, нагадаю, коли ти сидиш і тебе знімає дуже багато камер"

В один з днів, на пресконференції, Костя не зміг підібрати правильне слово, відповідаючи на запитання журналіста. Вже наступного дня преса Росії зарісніла заголовками накшталт: "Украинский певец опозорился на "Евровидении" и "забыл мову". Українські колеги швидко підхопили таку новину і почали поширювати її і у нас.

Популярне: "Мій тато ледь не впав" :"Голос країни" в епіцентрі скандалу з народним артистом України

Співак після цього сказав, що він постійно вчиться і намагається вдосконалювати свої знання. І хоч практики йому поки бракує, за допомогою до фахівця він звертатися не планує:

"Я і так кожен день вчу українську, бо мені це необхідно. Мені дуже хочеться говорити українською. Я не бачу сенсу брати спеціально репетитора. Всі ми швидко вчимося, вбираємо, як губки. Не бачу жодної проблеми. Я взагалі вважаю, що ніхто не говорить ідеально українською мовою. Просто потрібно намагатися говорити якомога чистіше і правильніше"