Тренди
Подобається

Справжні українки: Зіркові телеведучі ICTV показали, як модно носити вишиванку

17/05/2018     Автор: Катерина Гук
Справжні українки: Зіркові телеведучі ICTV показали, як модно носити вишиванку

До Дня вишиванки ведучі каналу ICTV знялися в патріотичній фотосесії і згадали, в які моменти свого життя відчули гордість за свою країну, усвідомили приналежність до нації і відчули себе справжніми українками, передає Корупція.Стар

Олена Фроляк, керівник інформаційної служби і ведуча програми «Факти» на ICTV:

«Це була моя перша поїздка в США, стажування на CNN в Атланті. На вихідних нам влаштовували вікенди з американцями, я потрапила до чарівної жінки Мері Китчен. У неї вдома стояв рояль, і я не втрималася — зіграла. У неділю Мері запросила мене до церкви, ми відсиділи службу, і тут вона виходить в центр залу і оголошує, що у неї гостює молода українська журналістка, яка проходить стажування на CNN: «Олена до того ж прекрасно грає на фортепіано, давайте попросимо її зіграти прямо зараз! »У церкві стояв розкішний рояль« Стейнвей », біля нього гордо майорів прапор США, і я, трохи розгублена, вийшла до інструменту і виконала мою улюблену« Першу прелюдію »Рахманінова. Коли мені — не повірите! — аплодували стоячи, я була невимовно щаслива і, мабуть, саме тоді була дуже горда, що я з України ».

Оксана Гутцайт, ведуча програми «Факти» на ICTV

У 2015 році в Москві проходив чемпіонат світу з фехтування. Ми з сім'єю знаходилися в величезному Палаці спорту і спостерігали за змаганнями. Багато людей, повно росіян, і ось в фінал виходять збірні України та Росії. Зрозуміло, що весь стадіон — за Росію, а нас, які вболівають за Україну, десь людей 10. І тут … наші фехтувальники виграють і стають чемпіонами світу!

Парад нагородження, національний прапор і гімн України, який звучить на всю величезну будівлю. Я ось навіть зараз це згадую — і на очах з'являються сльози. Саме тоді відчула: я — українка, ось мої люди, ось гімн і прапор моєї держави! Це те, за що потрібно боротися, щоб твоя країна була кращою в спорті і взагалі у всьому.

Анастасія Мазур, ведуча програми «Факти» на ICTV

Раніше, коли мене питали, якої моє найулюбленіше свято, я відповідала, що їх три: день народження, Великдень і Різдво. Але тепер в цьому списку панує День незалежності. Чому? В останні роки ця дата набула глибокий сенс, наповнилася любов'ю та гордістю. Тепер вона для мене не просто вихідний, а справжнісіньке свято. Сьогодні цей день — з гірким присмаком, але вірю, що в майбутньому він буде тільки світлим.

Популярне: Ми з DZIDZIO стали батьками": Ольга Цибульська та Дзідзьо показали зворушливе фото з новонародженим малюком

Інна Шевченко, ведуча програми «Факти» на ICTV

Я завжди відчуваю себе українкою. Коли приїжджаю за кордон, обов'язково говорю, що я з України, — так було і десять, і п'ятнадцять років тому. Раніше в основному ніхто не розумів, де це. Знали тільки футболіста Андрія Шевченка та боксерів Кличків. Доводилося розповідати, що є така країна, що був Радянський Союз і що ми не Росія. А зараз ситуація кардинально змінилася. Коли повідомляєш, звідки ти, все так радіють, а іноді тиснуть руку і навіть говорять: «Слава Україні!» У такі моменти мене гордість проймає. Хоча зараз трагічний момент нашої історії, ми повинні пройти всі етапи власної самоідентифікації і утвердження себе як нації.

Юлія Сеник, ведуча програми «Факти» на ICTV

Я не кину я рідного дому. Не поїду блукати по чужині. Тут кожне місце мені знайоме. А там — нудьгувати за Батьківщиною … »Я ніколи не писала віршів, але ці рядки самовільно нагадало моє підсвідомість, коли я кілька років тому повернулася з тривалої зарубіжної поїздки. Вийшовши з літака, зрозуміла: Україна — мій дім, мені тут тепло, спокійно, тут моє коріння і історія мого роду. В аеропорту мене зустрічав улюблений з букетом червоних маків — істинний українець, нащадок нашої землі, її колориту і народних звичаїв. Ніколи не забуду відчуття, коли переповнює любов, коли хочеться летіти до синього неба і з висоти милуватися своїм квітучим краєм! Яке це щастя — бути вдома!

Юлія Зорій, ведуча програми «Ранок у Великому Місті» на ICTV

Найбільшу гордість за свою країну і відчуття того, що я українка, відчула вісім років тому. Я гостювала у бабусі в Воронежі. З собою набрала дуже багато речей і якось раз одягла найкрасивішу вишиванку. Цілий день гуляла в ній по місту і бачила щирі посмішки людей, абсолютна захоплення тим, як я одягнена. Але найбільше запали в душу слова маленької російської дівчинки, яка захоплено сказала мамі: «Подивися, яка у тітки красива блузка!» Я зрозуміла, що вибрала правильний наряд, і мене так розпирало від щастя, що я була в той момент дуже горда за свою країну.

Вікторія Сеник, ведуча програми «Надзвичайні новини» на ICTV

Я народилася на Рівненщині, де, як відомо, завжди говорили українською. Але коли приїхала вчитися до столиці, зіткнулася з справжнім випробуванням. У метро, ​​автобусі, магазині, на вулиці — скрізь серед звучання мого рідного української мови різали слух не тільки російський, але і англійська, арабська, німецька, польська. Те ж саме відчувала на лекціях, коли деякі викладачі подавали інформацію російською. Було важко зорієнтуватися, в голові переводити поняття і терміни. Саме тоді довелося вивчити російську. Однак з часом, вже на другому курсі, контингент україномовних студентів таки взяв верх — і на чолі зі мною налаштував викладачів на українську хвилю. А вони, в свою чергу, не дозволяли «суржікувать» і бруднити рідна мова. Саме в ті студентські роки я зрозуміла, що ми вище цих непорозумінь і повинні бути толерантні до всіх мов, але по-справжньому любити свій рідний, український, адже це ідентифікація нації, народу.