Новини про зірок
Подобається

«Серце не витримало після того, як …»: Сьогодні пішов з життя видатний український режисер

08/05/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Серце не витримало після того, як …»: Сьогодні пішов з життя видатний український режисер

Метр режисури виховав не одне покоління акторів, які працюють по всьому світу, передає Корупція.Стар

Помер Борис Туменко — відомий український театральний режисер, актор і педагог. Про це повідомляє видання "Местные вести". Життя керівника театрів "Час", "Колесо" і "Гаудеамус" у місті Мелітополі забрала важка хвороба.

Популярне: Через нерозділене кохання схуд на 70 кілограм…: Вся правда про те, як кардинально змінилося життя наймолодшого переможця "Х-Фактора" Олександра Порядинського

"Практично всі театральні постановки в Мелітополі — від шкільних до професійних — були створені за участю Бориса Івановича, адже він щедро ділився своїми знаннями, надихав, дарував любов до театру. Борис Іванович мав нагороди та звання, але головне, був любимим не тільки сім'єю і близькими, але і тисячами городян", — пише видання.

Здоров'я режисера похитнулося ще з минулої осені. І Борис Іванович на ногах переніс застуду, хоча потрібно було відлежатися. Нездужання не відпускало, самопочуття погіршувалося.

Спочатку була міська кардіологія, потім запорізький кардіоцентр. Лікарі підлікували режисера, він повернувся додому в Мелітополь, всі навколо полегшено зітхнули, думаючи, що справа йде до одужання. Але на початку березня 2018-го хвороба накрила з новою силою. Реанімація, а потім терапевтичне відділення.

8 травня серце метра, який виховав не одне покоління акторів, зупинилося… Styler висловлює щирі співчуття рідним та близьким Бориса Івановича Туменка.

Біографія Бориса Туменко

Борис Туменко народився у Краснограді. У 1967 році закінчив Гадяцьке культурно-освітнє училище за спеціальністю "керівник самодіяльного театрального колективу", у 1971 — режисерське відділення Харківського державного інституту культури. З 1984 року керував народним театром "Час" в мелітопольському ДК ім. Т. Г. Шевченка.

У 2003 році театр "Час" став дипломантом Міжнародного фестивалю в місті Прилуки, показавши виставу за п'єсою Р. Горіна "Забути Герострата". Також у 2003 році театр став переможцем обласного огляду театрального мистецтва. Театр "Час", яким керував Туменко, організував проведення в Мелітополі "Театральної весни" і "Театральної осені".

Борис Іванович був постійним методистом театрального жанру в шкільних драматичних гуртках. Туменко є триразовим лауреатом Всесоюзного фестивалю самодіяльної творчості трудящих, дипломантом Международнного фестивалю (Прилуки, 2003), лауреатом ІІ ступеня Всеукраїнського фестивалю 2004 року.

Також нагороджений премією "За досягнення у розвитку культури Запорізького краю" (2005 рік).