Новини про зірок
Подобається

«Він довгий час боровся з важким захворюванням»: Померла легенда світового кіно

07/05/2018     Автор: Яна Романська
«Він довгий час боровся з важким захворюванням»: Померла легенда світового кіно

У понеділок, 7 травня, на 87-му році житті не стало легендарного італійського режисера, володаря престижної премії "Золота пальмова гілка" Ерманно Ольмі, передає Корупція.Стар

Нагороду талант отримав на Каннському кінофестивалі за фільм "Дерево для черевиків" (L'Albero degli zoccoli, 1978), а також "Золотого лева Святого Марка" Венеціанського кінофестивалю за "Легенду про святого пияку" (La Leggenda del santo bevitore, 1988), відомого своїм самобутнім стилем оповіді.

За інформацією ЗМІ, режисер довгий час боровся з важким захворюванням, і незважаючи на це багато працював. Разом з тим залишається невідомим, яка недуга вбила Ольмі. Його остання повнометражна картина "Повернуться зелені луки" вийшла в 2014 році.

Ерманно Ольмі народився 24 липня 1931 року в місті Бергамо, Ломбардія.

Одружений на Лоредану Детто, яка зіграла одну з ролей у фільмі "Вакантне місце". Пізніше переїхав до Мілану, щоб пройти курси акторської майстерності в Академії Драматичного Мистецтва. У період з 1953 по 1961 роки випускає більше десятка документальних фільмів, при цьому не маючи за спиною практично ніякого досвіду.

Ольмі поставив 60 фільмів для кіно та телебачення. Манера Ольмі близька до неореалізму, однак сам режисер заявляв про те, що не відноситься до цього напрямку, оскільки працює з непрофесійними акторами.

Популярне: «Мілану забрали в дитячу реанімацію»: Як склалася доля найромантичнішої пари «Зважених і щасливих» Марти Карпенко і Андрія Марнауза

Фільми Ерманно Ольмі, як і переважна більшість продуктів неореалістичного руху в італійському кінематографі, мають значний хронометраж, повільний розвиток подій, у багатьох з них режисер піднімається певну соціальну проблему.

Найвідомішими фільмами режисера є: "Дерево для черевиків" (" Золота пальмова гілка ", Каннський кінофестиваль 1978 року), "Легенда про святого пияка", в основу сюжету якого лягла новела Джозефа Рота ("Золотий лев", кінофестиваль у Венеції 1988 року).