Новини про зірок
Подобається

«Своя кондитерська і роман з дівчиною з обкладинок Forbes»: Як змінилося життя переможця «МастерШеф 5» Євгенія Клопотенко

16/04/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Своя кондитерська і роман з дівчиною з обкладинок Forbes»: Як змінилося життя переможця «МастерШеф 5» Євгенія Клопотенко

Він один з найбільш харизматичних учасників кулінарного проекту "МастерШеф". За останні кілька років він став одним з лучшіз кухарів України. Редакція Корупція.Стар дізналася, як склалася його доля після шоу.

Євген Клопотенко народився в Києві в 1986 році. Хлопець зізнався, що народився у звичайній родині, не займається кулінарією. Мама була завучем у школі, а тато інженером. Ще маленьким він побував в Англії, куди в 1991 році виїхала бабуся. Там він знайомиться з супермаркетами, ресторанами і починає розуміти, що Україні є куди розвиватись.

Популярне: «На річницю подарував дружині ікону»: Куди пропав і чим займається зірка «Фабрики зірок», Стас Шурінс

У 1995 році він, ще школярем, відправляється за програмою обміну учнями в Італію. Євген розповідає, що саме там спробував дійсно смачну їжу і зрозумів, що хоче, щоб і в Україні були кухарі, яких дізнається весь світ.

Ті смаки, які мали італійські продукти, — вони зовсім інші, особливі. Ті відчуття, які ти відчуваєш, коли пробуєш блюда, приготовані з цих самих продуктів, — неповторні. Відчувати абсолютну гру смаків — це чудово.

Після того, як хлопець закінчив школу, він замислюється про свою вищу освіту. Професія кухаря була найпрестижнішою в ті часи, але відмовлятися від своєї мрії Клопотенко не збирається. Батьки довго вмовляли хлопця вибрати іншу спеціальність, але в кінці-кінців компроміс був знайдений. Він вступив до Київського університету туризму на факультет готельно-ресторанного бізнесу. У студентські роки, хлопець виявляється в Америці та Німеччині, де не втрачає часу і підробляє в місцевих ресторанах. Але Євген розповідав, що це були звичайнісінькі фаст-фуди, де їжа робиться на швидкість, а кухарі не вкладають в приготування свою душу.

Після того, як Клопотенко отримує диплом, він влаштовується працювати в різні паби, де починає розвиватися як кухар, навіть пропонуючи іноді рецепти свої страв. Євген знаходить друзів серед молодих кухарів і вони разом придумують змагання "CookWars". У ресторані, де працював Женя збиралося кілька кухарів і вони разом готували однакові страви, даючи можливість відвідувачам оцінити краще. Завдяки цій розвазі, Євген знайомиться з Денисом, і разом з ним відкриває Гастромайстерню Confiture.

Я хотів тільки одного: зробити продукт, який можна буде дарувати, щоб людина могла його відкрити, з'їсти і пережити неймовірну емоцію саме в цей момент — момент свята.

Компанія виробляє французьке варення в незвичайних упаковках, розробляючи найнеймовірніші рецепти і вже стала дуже популярною, особливо серед жителів Києва.

Але все-таки дізналися про Клопотенко українці завдяки популярному кулінарному шоу «МастерШеф». Вперше на кастинг він прийшов ще в 2011 році, але хлопця не взяли. Після цього Євген дає собі слово більше не показуватися на таких шоу. Але, як потім зізнавався кухар, йому зателефонувала кастинг-директор і розповіла, що хотіла б запросити виробника конфітюрів на відбір 5-го сезону. На цей раз його взяли і він став переможцем. Клопотенко розповідав, що проект, не дивлячись на свою складність, багато чому його навчив.

Зміг перенести ці 76 днів пекельних випробувань, по відчуттях прирівнюваних до 76 днів тюремного ув'язнення. І в якості нагороди я отримав натреновану психіку.

В якості нагороди Клопотенко отримує можливість навчитися у кращих майстрів кулінарії у французькій школі Le Cordon Bleu. За словами Євгена, саме ця кухня світу стала для нього зразковою. Закінчив школу він до речі з вищим балом за смакові якості страв. Євген зізнається, що в планах у нього навчати дітей кулінарії, написати свою книгу. Уже зараз у нього є свій сайт, на якому кухар ділиться рецептами своїх страв.

Про особисте життя Євгена відомо не багато. Багато хто приписує йому роман з жінкою з обкладинок Forbes, Інною Поперешнюк, екс-співвласницею Нової Пошти. Пару часто бачать разом на різних заходах.