Новини про зірок
Подобається

Артист, якого хотіли позбавити звання народного: Вся правда про легенду українського театру і кіно Богдана Бенюка

24/03/2018     Автор: Ігор Нагорний
Артист, якого хотіли позбавити звання народного: Вся правда про легенду українського театру і кіно Богдана Бенюка

Богдан Бенюк на сцені вже більше сорока років. Редакція Корупція.Стар. дізналася про те, як склалося життя народного артиста України.

Майбутній актор народився в 1957 році на Івано-Франківщині. З самого дитинства хлопчик хотів стати актором і після закінчення школи вступив до Київського театрального інституту ім. Капенко-Карого. Уже на другому курсі він став відомим завдяки своїй ролі у фільмі «Ати-бати, йшли солдати». Після закінчення університету, Богдан отримує роботу в Театрі юного глядача, але правда пропрацював там актор всього два роки. Актор розповідав, що у нього стався конфлікт з режисером і він, грюкнувши дверима пішов з ТЮГу назавжди.

Популярне: "До Ірини у нього не було почуттів, але…": Вся правда про шлюб Білик і Дікусара

Вирішив спробувати сходити в театр ім. Франко який знаходиться в 15 хвилинах ходьби. Прийшов до Сергія Данченка, і він мене відразу взяв. Тобто моє безробіття тривало 15 хвилин, поки йшов з одного театру в інший.

У цьому театрі актор працює до цих пір, і встиг зіграти понад 80 ролей. У 1989 році, продовжуючи виступати, він паралельно стає викладачем в інституті, який закінчив сам. Талант чоловіка не можливо було не помітити і Бенюка запрошують ведучим гумористичних передач на телеканал «1+1». Так глядач міг побачити його в «Шоу одного холостяка», а потім в «Білій вороні».

У 2000 році він разом зі своїм колегою по театру, який став Богдану близьким другом Анатолієм, відкривають власну театральну компанію назвавши її на честь себе. «Бенюк і Хостікоєв». Як заявляв сам артист, вони не хотіли бути обмежені лише одним театром Франка, а хотіли пропонувати свій репертуар і на інших майданчиках.

У 2006 році українці дізнаються про Бенюка з абсолютно іншого боку. Чоловік захоплюється політикою і балотується в народні депутати від «Свободи». Але партія так і не пройшла. Богдан не впадав у відчай, продовжуючи свої спроби. 2007 теж виявився неуспішним. Тільки на виборах 2012 року він потрапляє до Верховної Ради. Уже через два роки після його обрання, розгорається скандал. Після того, як Богдан зі своїми колегами за політичною партією силою змусили звільнитися керівника Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова. Після цього багато артистів і політиків, в тому числі Арсеній Яценюк хотіли позбавити Бенюка звання народного артиста і навіть складали відповідну петицію.

Про особисте життя, актор майже не розповідає. Сама жінка з'являтися на публіці теж не любить. У Мережі навіть немає їх спільних знімків. Виявилося, що з Уляною Бенюк познайомився ще в дитячому садку, потім вони разом вчилися в школі. Поступово проста дружба переросла в справжню любов.

Коли ми закінчили інститут, у нас вже було двоє дітей. Їй було складно в той період, поки не влаштувалася наше життя. Грошей не вистачало. Важко було. Мені треба було їздити на зйомки, заробляти … Дружина ставилася до цього дуже тверезо. І тільки завдяки їй не зруйнувалася наша сім'я.

Зараз у подружжя вже троє дітей, старша дочка Олеся викладач філософії, середня Мар'яна редактор на телебаченні, а молодший син Богдан-Гордій, який народився в 1997 році, тільки здобуває вищу освіту. Сам же артист продовжує виступати в театрі і зніматися в кіно. Повернутися в політику він уже не планує.