Новини про зірок
Подобається

«Син під чужим прізвищем і …»: Вся правда про відомого актора Олексія Вертинського

18/03/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Син під чужим прізвищем і …»: Вся правда про відомого актора Олексія Вертинського

Тепер вже гуру українського театру в молодості подолав важкий шлях. Не менш важким в житті актора виявилася і особисте життя. Редакція Корупція.Стар розбиралася, з чим довелося зіткнутися відомому артисту.

Олексій Вертинський народився в 1956 році в Сумах. Свою кар'єру актора він почав, будучи ще школярем і виступаючи в місцевому театрі. Після здобуття середньої освіти він став актором Сумського театру імені Щепкіна. Але тоді ще повноцінним артистом він себе не сприймав, хоча режисери стверджували, що у хлопця велике майбутнє. Сам Олексій вважав себе звичайним хлопчиком з дивною зовнішністю: довгим носом, маленькими очима. Розчарувавшись у своїх силах він відправляється в армію, де і розуміє, що нарешті-то став чоловіком.

Популярне: "Їх об'єднувала не лише любов, а й спільне горе": Хто той чоловік, який поки є єдиним коханням Насті Каменських

Після служби Вертинський вступає до Московського естрадно-циркового училища. Як пізніше сам зізнавався актор, вибір був випадковим, він просто хотів отримати диплом. Але тільки з часом усвідомив, що таке освіта дала йому дуже багато. Крім традиційних основ акторської майстерності його навчили і жонглювати і відбивати чечітку, що не раз допомагало йому в подальшому на сцені.

У 90-х роках за словами артиста для нього настло справжнє Пекло. Після розпаду Радянського Союзу у акторів зовсім не було роботи. Він знову повернувся до Сум в надії отримати ролі в своєму першому театрі. Але нічого не вдавалося, в цей момент Вертинський навіть подумував про суїцид. Все частіше і частіше він починає зловживати алкоголем, доводячи себе до нестями. Його з ганьбою виганяють з театру.

Були «друзі», які любили заходити в гості випити «на шару». Я завжди був дуже щедрим і просто не міг відмовити, ясна річ і пив разом з ними. А потім саме вони і підписалися під офіційною заявою з театру про те, що я негідник. Мене і вигнали. Після цього став пити, як проклятий. Так напивався, що хотів померти.

У якийсь момент актор розуміє, що так далі тривати не може, проходить курс лікування і відправляється в столицю в київський Молодий театр. Саме там там до Вертинського приходить популярність. Він грає головні ролі в знаменитих виставах «Дядя Ваня», «Жозефіна і Наполеон», «Синій автомобіль».

Сьогодні його сміливо можна назвати одним з провідних українських артистів. Зараз Олексій не обмежується театром і його часто можна побачити в різних фільмах, найчастіше правда на другорядних ролях.

Особисте життя актора — справжня драма.

Про перших трьох дружин він згадувати не любить, розповідаючи, що зараз би не вчинив вже тих помилок. Просто в Радянському Союзі не було цивільних шлюбів, тому акторові доводилося йти на кардинальні рішення, розписуючись у РАГСі.

Зі своєю третьою дружиною він розлучився, коли синові було всього три роки і більше ніколи не бачив його. Жінка заявила, що виховувати дитину буде сама. Олексій розповідав, що вона навіть не розкривала хлопцю його справжнє прізвище, сховавши свідоцтво, а в паспорті записав під своїм. З дитиною Вертинський не бачився вже близько 35 років.

У 90-их, після повернення в Україну він знайомиться з дівчиною Тетяною, яка стає любов'ю всього його життя. Дівчина працювала художницею в ужгородському театрі, в якому іноді виступав Вертинський. Пара прожила разом більше 20 років. Але в 40 років жінка дізнається про те, що тяжко хвора. Від такого ж невиліковного захворювання центральної нервової системи днями помер відомий фізик-теоретик Стівен Хокінг. У 2013 році вона померла.

Я більше не вірю в стосунки. Мені вже 62. Я не настільки наївний, щоб представляти, що ще раз з'явиться жінка, яка буде розуміти мене з півслова.

У шлюбі народилася дочка Ксенія, яка пішла по стопах батька і зараз працює в театрі ім. Івана Франка. Саме вона дає йому сили жити і творити далі.