Новини про зірок
Подобається

«Разом з ним пішла ціла епоха…»: Помер відомий режисер

14/03/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Разом з ним пішла ціла епоха…»: Помер відомий режисер

Відомий радянський і російський кінорежисер і сценарист Леонід Квініхідзе помер на 81-му році життя, передає Корупція.Стар

Як зазначається, Квініхідзе помер у Покровській лікарні Санкт-Петербурга 13 березня.

Він народився у Ленінграді 21 грудня 1937 року. Закінчив режисерський факультет ВДІКу, працював на Центральній і Ленінградській студіях документальних фільмів, на "Ленфільмі" і "Мосфільмі".

Першим його художнім фільмом став "Перший відвідувач" (1965), а популярність до режисера прийшла після екранізації роману Олексія Толстого "Гіперболоїд інженера Гаріна" (1973). Однак найбільше він відомий як творець музичних фільмів: "Солом'яний капелюшок", "Небесні ластівки", "31 червня", "Мері Поппінс, до побачення!".

Квініхідзе також багато працював у театрі, був головним режисером і художнім керівником московського "Мюзік-холу", Кримського національного музичного театру, Санкт-петербурзького театру "Карамболь" і Хабаровського крайового музичного театру.

Популярне:"Щастя не буває багато":Тіна Кароль привідкрила завісу особистого життя

Як повідомлялося, 12 березня пішов з життя російський актор Олег Табаков, який виконав у фільмі "Мері Поппінс, до побачення!" роль міс Ендрю.