Новини про зірок
Подобається

«Оспівував Майдан, а тепер …»: Вся правда про відомого ведучого і лікаря Євгена Комаровського

13/03/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Оспівував Майдан, а тепер …»: Вся правда про відомого ведучого і лікаря Євгена Комаровського

Вся правда про відомого українського ведучого Євгена Комаровського. Як чоловік став найпопулярнішим доктором України дізналася редакція Корупція.Стар.

Чоловік народився в 1960 році в Харкові. Його батьки інженери і все своє життя пропрацювали на заводі. Займатися медициною хлопець вирішив ще в школі. Він розповідав, що прагнення до цієї професії було закладено ніби генетично. У 1983 році він починає просуватися до своєї мети, закінчуючи Харківський медичний інститут. Відразу після отримання диплома Євген влаштовується працювати медбратом. У 1991 році він стає завідувачем інфекційного відділення в клінічній лікарні Харкова.

Популярне: "Володя зрадив мене …": Ольга Фреймут розповіла про зраду коханого і про те, що завжди треба йти першою від чоловіка

Реанімація змусила по-новому подивитися і на себе, і на медицину. 10 ночей кожен місяць в оточенні справжніх лікарів, усвідомлення цінності одержуваної інформації, радість, коли хтось прийшов до тями, значимість помилок — людських і лікарських. Смерть … Діти, вагітні 18-річні дівчатка, люди похилого віку, алкоголіки, здоровенні мужики.

Активно займаючись медициною, він випускає монографію про Вірусний круп у дітей. Саме за цю роботу він отримує ступінь кандидата наук У 1996 році Комаровський публікує свою першу книгу «Здоров'я дитини і здоровий глузд його родичів». Його робота отримала величезний успіх, її перевидавали більше 30 разів.

Вже в 2006 році він створює свою власну клініку під назвою «Клініком». Це не звичайна лікарня, тут крім звичайних лікувально-профілактичних процедур, мам і тат вчать за допомогою лекцій і семінарів мистецтву виховання. Після створення власного центру Євген починає писати і публікувати свої роботи ще частіше. Комаровський розповідав, що його підштовхнула відсутність якісних книг для занять.

Наша, вітчизняна, медична наука взагалі і педіатрія зокрема, претендуючи на науковість, все більше і більше втрачає зв'язок з реальним життям. Реалії ці не видно у професорських кабінетів. А вже для заморських педіатрів-порадників наш побут, наш менталітет, наш спосіб думання, наші відповіді на питання про те, «що таке добре і що таке погано» — таємниця за сімома печатками.

Але відомим українцям він став завдяки телебаченню. У 2010 році глядачі побачили на телеканалі Інтер передачу з назвою «Школа доктора Комаровського». Кожен випуск присвячений певній темі: здоров'я чи дитячому догляду. На сьогодні у передачі вже більше 250 серій.

Особисте життя доктора склалася ще в університеті. Хлопець одружився відразу після закінчення четвертого курсу. У шлюбі народилися двоє дітей: в 1982 році Дмитро і через 6 років Андрій.

Одружився молодим і дурним після четвертого курсу. До сих пір не перестаю дивуватися, як це мені так з першого разу пощастило! Вчилися на одному курсі. Катя (Катерина Олександрівна) — теж дитячий лікар окуліст.

 

Діти вже давно виросли і в 2013 році подарували Комаровскому онука і онучку.

Не дивлячись, здавалося б, на зовсім нескандальну роботу, Євген часто ставав героєм не найприємніших історій. Чоловік дуже часто скаржився на те, що українське телебачення платить йому занадто мало і часто з'являвся в Російських телешоу. Після «Революції гідності», в якій він брав активну участь, Комаровський заявив, що працювати буде тільки в Україні. Але в минулому році в Мережі з'явилося фото афіші з Санкт-Петербурга на якому йшлося про те, що популярний лікар візьме участь у фестивалі.

"Ви так полум'яно оспівували Майдан … тепер ви заробляєте гроші в Росії? А патріоти України знають, що ви вчите москалів зміцнювати своє здоров'я і продовжити життя?" — писали в коментарях до фотографії українські користувачі.

Але Комаровський так і не прокоментував цю ситуацію, продовжуючи виступати в Росії.