Новини про зірок
Подобається

«Українська Опра Уінфрі»: Стали відомі нові подробиці про життя Ольги Герасим’юк, ви точно здивуєтеся

16/02/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Українська Опра Уінфрі»: Стали відомі нові подробиці про життя Ольги Герасим’юк, ви точно здивуєтеся

Якщо говорити про журналістику на теренах незалежної України, було б несправедливо не віддати належне Ользі Володимирівні Герасим’юк. Журналістка, популярна телеведуча, народний депутат і взагалі активна громадянка рідної країни, пані Ольга вже декілька десятків років намагається змінити життя у державі на краще, і робить це всіма можливими способами. Глядачі часто називають Ольгу Герасимюк «українською Опрою Уінфрі», вважаючи обох жінок сильними, а найголовніше ─ справжніми, а це саме те, чого так бракує молодій державі, передає Корупція.Стар

Популярне: Старша дочка Ольги Сумської стала зіркою Мережі

Ми звикли до Ольги Володимирівни на телеканалі 1+1 в її культовому авторському проекті «Без табу», який став найпопулярнішим серед українських ток-шоу за всю історію незалежної України. Але мало хто знає, що Герасим’юк не мала бажання розпочинати цей проект. Коли їй запропонували стати ведучою програми «Без табу», вона займалася передачею «Версії Ольги Герасим’юк». Це була документалістика, в основі якої лежали напівмістичні історії, яка мала досить високий рейтинг. Знімальна група їздила по селах, спілкувалася з людьми, вирішувала їх проблеми, і Ольга звикла до таких темпів роботи. Коли поступила пропозиція долучитися до нового проекту, Герасим’юк поставила продюсерам свої умови: на ток-шоу розглядатимуться соціальні питання, говоритимуть про загальнолюдські цінності. І дирекція каналу погодилася. Від першої версії «Без табу», прилизано-гламурної, як згадає потім в інтерв’ю сама Ольга Володимирівна, довелося відмовитися. І ця ідея виграла.

Окрім культового «Без табу», Ольга Герасим’юк працювала на багатьох інших телевізійних проектах. В її доробку програми «Хочу і буду», «Особливий погляд», «Іду на Ви». Але слава Герасим’юк не була стрімкою і легкою. Закінчивши Київський університет імені Тараса Шевченка з червоним дипломом у 1981 році, Ольга Герасимюк 17 років кар’єри віддала друкованій пресі. Працювала кореспондентом у газетах «Комсомолець Полтавщини» (1981-1983), «Комсомольское знамя» (1983-1990). З 1994 по 1995 рік пані Ольга працювала редактором в УНІАНі ─ масштабному інформаційному агентстві, яке існує до сьогодні. На телебаченні Герасим’юк дебютувала в 1995 році в інформаційно-аналітичній програмі Олександра Ткаченка «Післямова» як журналістка, після чого очолила відділ соціальних питань проблем у телевізійній компанії «Нова мова».

Ольга Володимирівна не любить вихвалятися власними досягненнями, тому не афішує, що працювала позаштатним кореспондентом ВВС, коли стажувалася у Нідерландах та Сполучених Штатах Америки на початку дев’яностих. Проте, під час інтерв’ю телеканалу ZIK, пані Ольга розсекретила ще одну цікаву подробицю із свого професійного життя. Під час стажування в Америці, вона таки зустрілася із всесвітньовідомою Опрою Уінфрі, з якою часто сьогодні порівнюють саму Герасим’юк. Історія Опри вразила українську журналістку, проте розмова їх носила світський характер і була недовгою.

Проаналізувавши українське телебачення сьогодні, важко не помітити, що схожі на «Без табу» проекти існують і зараз, проте ведучими їх є лише чоловіки. В одній із бесід Ольга Герасим’юк зачепила це питання. Вона побачила залежність між статтю ведучого і манерою проведення ефіру. Жінки, як вважає Ольга Володимирівна, більш чутливі, вони дивляться на світ крізь призму емоцій, тому слабкій статі краще даються соціальні проекти. Чоловікам ─ політичні, адже у них більш точний і практичний тип мислення. Але оскільки така взаємозалежність на телебаченні часто ігнорується, то можна зробити висновок про якість сучасних ток-шоу, таких як «Говорить Україна», «Стосується кожного» та багато інших. На думку пані Ольги, в українській журналістиці є місце як чоловікам, так і жінкам, просто кожен має робити те, що виходить у нього найкраще. Це і є найкоротший шлях до успіху.

Варто також сказати декілька слів про політичну діяльність Ольги Володимирівни. Вона увійшла до когорти народних депутатів п’ятого та шостого скликань. Очолювала євроінтеграційний підкомітет, у Парламентській асамблеї ради Європи виконувала обов’язки заступника голови Постійної делегації України.

Про особисте життя Ольги Володимирівни Герасим’юк відомо небагато. Її дівоче прізвище ─ Приходько, але відомою пані Ольга стала під прізвищем свого колишнього чоловіка ─ письменника Василя Герасим’юка. У 1982 році у пари народився син Руслан.

У кожної відомої людини ─ свій шлях до успіху. Універсального рецепту для охочих стати щасливими та багатими, на превеликий жаль, не існує. В більшості випадків це один відсоток таланту і дев’яносто дев’ять відсотків самопожертви та наполегливої праці. У випадку з Ольгою Герасим’юк було саме так. А на що ви готові для того, щоби досягти кар’єрних вершин? Розкажіть нам про це, залишивши коментар, або приватне повідомлення у групі Фейсбуку.