Новини про зірок
Подобається

В реанімації помер відомий актор, син знаменитого режисера

12/02/2018     Автор: Ігор Нагорний
В реанімації помер відомий актор, син знаменитого режисера

Російський артист і сценарист Дмитро Соловйов, який помер у понеділок, 12 лютого, був сином відомого режисера, народного артиста Росії Сергія Соловйова, передає Корупція.Стар

Актор помер у віці 43 років в лікарні, куди був доставлений ще 7 січня із захворюванням підшлункової залози.

Дмитро Соловйов народився 6 жовтня 1974 року в родині режисера Сергія Соловйова і актриси Маріанни Кушнєрової. Після закінчення школи він вступив до ВДІКу, де вчився у майстерні свого батька і Валерія Рубінчика. В одному з інтерв'ю Дмитро говорив, що виріс на знімальному майданчику, тому майбутній артист з раннього дитинства виявляв величезний інтерес до кіно і дивився фільми найрізноманітніших жанрів.

У російському кінематографі Дмитро дебютував, відігравши роль у картині свого батька "Будинок під зоряним небом", де знімався разом із такими відомими артистами як Михайло Ульянов, Олександр Абдулов і Олександр Баширов. Це і стало своєрідним стрибком у кар'єрі Соловйова-молодшого.

Надалі Дмитро Соловйов займався написанням сценарію до фільму "Ніжний вік" (2000 рік) разом із батьком. У центрі сюжету картини молода людина Іван Громов, який народився у багатій генеральської сім'ї в 70-х, і його життєвий шлях. Дорослішання героя стрічки доводиться на період перебудови. Іван шукає себе і стикається на своєму шляху з різними персонажами у виконанні Сергія Гармаша, Валентина Гафта та Андрія Паніна.

Популярне: Ви пам'ятаєте Таню з серіалу "Універ"? Тільки погляньте з ким зараз живе актриса Валентина Рубцова

"Ця історія про одну окрему людину, про одну приватну молоду долю, але міцно пов'язану з долею покоління. Фактично це перше пострадянське доросле покоління, з яким Росія вступить у XXI століття. Покоління трагічне. Але і це покоління зуміло зберегти віру в людську душу, в справжнє життя, де людина вільна бути сама собою — любити і бути коханою", — писав Сергій Соловйов про картину, над створенням якої працював разом із сином.

Останньою роботою Дмитра Соловйова стало продюсування картини "Ке-ди", що вийшла на екрани в 2016 році.