Новини про зірок
Подобається

«Ти для нас померла»: Зіанджа розповіла про реакцію батьків на її зміни

12/02/2018     Автор: Ігор Нагорний
«Ти для нас померла»: Зіанджа розповіла про реакцію батьків на її зміни

Співачка повернулася на українську сцену після 10 років перерви.

Цей виступ спричинив цілий вибух. Хвиля емоцій і коментарів розійшлася навіть сусідніми державами. Більше двох мільйонів переглядів лише в YouTube. Ображені коментарі декого з українських співаків: чому раптом така популярність?! Появу трансгендера Зіанджі, яка 10 років тому була відома як Борис Апрель, люди сприйняли неоднозначно. І вона довго зважувала, чи погоджуватися на інтерв'ю, передає Корупція.Стар


ТСН.Тиждень врахував усі побажання, навіть щодо кольору інтер'єру. І в розмові з Наталею Ярмолою Зіанджа таки розкрилась. Настільки, що дозволила показати і дитячі свої фотографії теж.

Вона шокувала всіх своєю появою: у новому образі, із новим голосом.

Ми зустрілися із Зіанджею, яка тепер і слухати не хоче про Бориса Апреля. Ви знаєте, а Зіанджа справжня дівчинка. Перед записом інтерв’ю вона попросила знайти простору залу, в пастельних кольорах і з весняними квітами. І ще окрему кімнату для того, щоб підготуватися.

Руденька дівчина. Один метр 88 сантиметрів – без підборів. Струнка, у вузькій чорній сукні. Вона попросила журналістку допомогти нести її об'ємну косметичку. Зіанджа дуже ретельно ставиться до своєї зовнішності. І хоча вона дуже не схожа на того, ким була раніше, на вулицях каже, впізнають фанати – і давні, і нинішні.

"Просять зробити селфі", — говорить Зіанджа.

Перед інтерв’ю вона вкотре причепуриться. І попросить звертатися до неї на ти.

— Де ти була ці 10 років? Як вони для тебе минули?

— Мені писали: "Де ти? В якій печері ти пропала? Чому так довго?". Ніхто не знав, де я перебуваю. Навіть батьки не знали, де я, толком. Мені сподобалася життя в ізоляції. Ніхто не звертає увагу. Ніхто не фотографує. Ніхто не просить зробити селфі. Це приголомшливе життя. Серйозно, велика свобода. Я прожила один рік узагалі в Китаї в горах. Я пізнала себе, справжню людину. Якою я є.

— Що там було? Ти медитувала, спілкувалася з монахами, можливо?

— Почнемо з того, що я не прокинулася одного ранку і вирішила: я хочу бути жінкою. Такого не буває. Такі люди, як я, вони народжуються. У мене жіноча душа. Я все життя знала, що я не можу бути геєм чи мені подобаються там дівчата. Батьки здогадувалися, але вони не знали, що там, як це назвати.

— З якого віку ти відчула, що в тебе жіноча душа?

— Я пам'ятаю років з шести розуміла, що щось тут не так. Я відчувала, що мій погляд на світ не був хлопчачий.

У Зіанджі є рідний брат, на рік старший. Його звати Георгій – він еколог. Доки він грався хлопчачими іграшками, маленькому Борі подобались ляльки.

Популярне:"Бориса Апреля більше не існує": Зіанджа відверто розповіла, як їй далося таке рішення

— Ляльки Барбі, доньки-матері. Повністю, ось повністю як дівчинка. Навіть у школі хлопчики, яким я подобалася, розуміли, що це не правильно, це хлопчик, але енергія дівчинки. Тому вони мене всі били… Нескінченно. І так виявляли свою симпатію.

— Коли батькам зізналася, що в тебе жіноча душа?

— Я народилася в такому суспільстві, де, якщо ти скажеш про це, що у тебе жіноча душа, тебе сприймуть як божевільну. За психічно ненормальну… І тому я мовчала довгі роки. Доки не вибилася і не приїхала кудись у цивілізацію. У 21 був мій камін-аут. Мої батьки, звичайно ж, сприйняли це дещо болісно. Але я їх розумію. Можу зрозуміти. Тато сказав трохи образливі слова. Він сказав, що "ти для нас померла". Це було дуже сумно почути на свій день народження. Мій камін-аут був на мій день народження.

— Хтось тебе підтримував, хтось тебе спонукав можливо до того, щоб ти стала дівчиною?

— Уууууууу… (кашляє).

— У 24 роки ти стала жінкою.

— Я завжди була дівчиною.

– Я маю на увазі в фізичному сенсі.

— І навіть у фізичному сенсі я завжди була дуже жіночною.

— Як довго адаптаційний період відбувався?

— Бориса Апреля більше не існує. Він ніколи не повернеться. Його більше немає. Є Зіанджа, вона народилася Зіанджею. Жива. Трохи дивна. Але справжня. Я рада бути нарешті 100% собою. Я знаю, що я не ідеальна. Абсолютно. Ніхто не ідеальний.

Моя вага стрибає. У мене велика схильність до повноти. Тому мені потрібно кожен день 2 години займатися інтенсивною аеробікою, стежити, що я їм. А я обожнюю піцу, суші та інше, і морозиво ночами… Тому мені доводиться стежити за собою.

 

Зіанджа за роки своїх подорожей здобула економічну освіту, вчилася в акторській школі, в Америці працювала графічним дизайнером та у фінансовій сфері. Так вона тікала від образу Борі Апреля, якому тоді було лише 17.

— Дитина. Шоу-бізнес. Тисяча камер стежать за кожним моїм рухом. Я взагалі не розуміла, що я тут роблю. Що відбувається навколо, чому стільки багато людей.

— Як ти зважилася піти на "Голос країни", тому що 10 років — це перерва досить таки тривала?

— Мене так трясло, я так хвилювалася. Ніколи так раніше не хвилювалася. Я дуже довго сумнівалася: йти на голос чи не йти. Єдине, чому я не хотіла йти, бо не хотіла до себе пильної уваги. Але виступати на сцені, співати для людей — це моє бажання. Велике бажання. Це єдине, що було у мене в голові на той момент.

— Чому саме Потап?

— Потап дуже добра, тепла і чуйна людина. Він такий ніжний, як ведмедик. Але в той же час він дуже розумний, талановитий бізнесмен.

До речі, про кохання. Зіанджа зізналася, що часто ходила на побачення в Америці. А от в Україні з цим трохи складніше.

— Хто запрошував на побачення? Чи були якісь тривалі стосунки?

— Звичайно-звичайно. Були побачення в Америці. І до сих пір мені пише колишній чоловік: "Бачив тебе на сліпих прослуховуваннях "Голосу", можна з тобою сходити на побачення? Плііііз!". Тут, звичайно, різний менталітет. І чоловіки різні, і не має про що поговорити навіть.

— Чи не боїшся ти, що в нашій країні можуть не прийняти? Тут зовсім не таке ставлення до трансгендерів, ніж в Америці.

— Ви знаєте, що мене дивує? Люди готові терпіти медичне обслуговування низької якості, безгрошів'я в країні, брудну політику, але як тільки дівчина-трансгендер виходить на головну сцену країни, так це одразу — нонсенс.

Поки що вона сама собі продюсер. Готується до боїв у шоу "Голос країни", хоче записати свій новий сингл та стати ведучою розважальних шоу. Як сказала сама, до критики та несприйняття з боку українців Боря Апрель не був готовий, а Зіанджа – готова, і тепер хоче стати українською зіркою.