Новини про зірок
Подобається

«Перший і єдиний чоловік у її житті»: Секрети особистого життя Ади Роговцевої. Неймовірна жінка і актриса!

02/02/2018     Автор: Яна Романська
«Перший і єдиний чоловік у її житті»: Секрети особистого життя Ади Роговцевої. Неймовірна жінка і актриса!

Ада Роговцева — видатна українська актриса, яка зіграла більше сотні ролей. Редакція

Корупція.Стар з'ясувала про нелегку долю артистки.

Актриса народилася в Сумській області в невеликому містечку Глухів перед початком Другої Світової війни. Її батько на той момент служив в НКВД і коли почалися бойові дії хотів захистити свою сім'ю, і спробував евакуювати їх за допомогою поромної переправи. Але завдяки щасливому випадку, вони не змогли потрапити на борт корабля, який через кілька хвилин після відплиття вибухнув. Мати Анна вирішила повернутися з дітьми в рідне місто. Після закінчення війни, батько зміг отримати кімнату в Київській комуналці, куди і перевіз всю сім'ю.

Юна Ада з самого дитинства почала писати вірші і виступати в театральному гуртку. Дівчина мріяла стати журналістом, але в останній момент передумала і виявилася студенткою Київського театрального інституту ім. Карпенко-Карого. Вона стала кращою ученицею, і отримала сталінську стипендію. Вже на 4-му курсі народний артист Радянського Союзу запросив дівчину в Національний академічний театр ім. Лесі Українки, де вона з успіхом дебютувала в головній ролі в постановці "Юність Полі Вихрової".

Популярне: "Я ревнивий, але не владний": Три жінки пристрасного Ектора Хіменеса Браво, остання справжня красуня

Вже в 23 роки талановиту актрису нагородили званням Заслуженої артистки УРСР. У театрі Лесі Українки дівчина виконала понад 50 ролей, і це тільки головні. Аду знали і з задоволенням працювали з нею багато відомих режисерів, серед яких був і Роман Віктюк.

Крім театру красива, молода дівчина проявила себе і на телеекранах. Успіх до Роговцевої прийшов з фільмом «Салют, Маріє» в якому вона виконала головну роль підпільниці з важкою долею. Мільйони радянських глядачів не могли залишитися байдужими і в той самий час стали шанувальниками її таланту. Актриса знялася в сотні відомих фільмів, у тому числі і в "Дев'ять життів Нестора Махно", "Тарас Бульба".

Особисте життя для актриси окрема тема. Тепер вже вона наповнена сльозами і болем. Її чоловіком став народний артист СРСР Костянтин Степанков. Він був її викладачем в інституті. За словами Ади це була любов з першого погляду. Пара обвінчалася відразу після того, як дівчина отримала свій заповітний диплом.

Про мене сказали одного разу: з такими, як Роговцева, романи не крутять, на таких відразу одружуються, — посміхається артистка. — Так що зі мною зв'язуватися не хотіли. Кость Петрович — перший і єдиний чоловік у моєму житті. Ми були зв'язані однією професією і розуміли один одного. Ось і прожили так довго.

У 1962 році у них народився син Костя, а ще через 10 років дочка Катерина. Актори прожили в шлюбі 46 років, але в 2004 році чоловік помер, так і не доживши до золотого весілля. Але Ада стала бабусею, і тільки підтримка її близьких допомогла пережити їй втрату коханого чоловіка. Дочка народила двох онуків — Олексія і Матвія. А син Костянтин зі своєю дружиною Ольгою Семешкіною внучку Дарину.

Для онуків я — «кореш» — посміхається актриса. — Для Дашки я — Адейка, для Олешки — Адулетта, а для Матвія, самого маленького, — Ада. Але це не тому, що я молодша. Панібратство пов'язано з професією.

2012 став ще одним ударом для артистки. Від раку помер її син Костянтин.

Мене після смерті сина Костика не стало. І це не поезія — тієї, колишньої мене немає. Зараз живе інша людина, яка потрібна онучці Даші. Син не пробачить з того світла, якщо я не зроблю все можливе для його дочки.

Зараз великій актрисі вже 80 років, в минулому році вона відзначила свій ювілей. Не дивлячись на вік і всі втрати, яких зазнала жінка, вона намагається не падати духом і до сих пір іноді виступає в театрі і знімається в кіно. У минулому році Петро Порошенко нагородив Аду Державною премією України «За видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва».